Position: sygdoms > 2 >

psykosociale virkninger efter en hysterektomi

   Det psykosociale effekter-herunder seksuel og humør effekter-af en hysterektomi varierer fra kvinde til kvinde . Selvom det ikke er livstruende , kan disse effekter resulterer i nedsat livskvalitet og kan kræve medicinsk behandling

Hvad er Psykosocial Effects ?


En hysterektomi kan forårsage psykiske , sociale og seksuelle effekter, som alle anses for psykosociale konsekvenser .

Årsager


En hysterektomi er udføres , når en helbredstilstand gør fjernelse af livmoderen og sommetider æggelederne lægeligt nødvendigt . Både den underliggende sygdom og tabet af disse reproduktive organer resultere i psykosociale virkninger .

psykologiske effekter


Psykologiske virkninger efter en hysterektomi kan omfatte depression , irritabilitet , søvnbesvær og nedsat kropsbevidsthed .

Social Effects

Den psykiske og fysiske aspekter af hysterektomi kan også påvirke det sociale aspekt af en kvindes personlighed , med deraf følgende mangel på energi at skabe et tab af interesse i sædvanlige aktiviteter .

Seksuel Effects

En hysterektomi 's bivirkninger i nogle kvinder omfatter manglende seksuel interesse og manglende evne til at nå orgasme .

Behandlinger

Kvinder hvis psykosociale bivirkninger skyldes induceret menopause som følge af hysterektomi kan finde deres symptomer lindres ved hormonbehandling . Kognitiv terapi , medicinsk behandling og andre indgreb kan anbefales af behandlerne for både præ-og postmenopausale hysterektomi patienter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------