Position: sygdoms > 2 >

risiko for rotator cuff kirurgi

   Rotator cuff er sammensat af en gruppe på fire sener og muskler er forbundet med at stabilisere skulderleddet , og lad stigende og rotation af armen . Når disse sener er revet gennem en ulykke eller skade , er det ofte muligt at udføre en reparation . Målet med denne operation er at give jævn bevægelse af den øverste arm ben over skulderen og tilpasse med skulderbladet . Denne operation er ikke uden risiko , dog

Risici


I visse ekstreme tilfælde rotator cuff senen kan være uoprettelige på grund af sværhedsgraden af brudstedet og ikke berettiget til operation på alle . Udover risici forbundet med anæstesi under operation , er der betydelig risiko for skade på nerver og blodkar under kirurgiske proces . Infektion er muligt , da er øget smerte eller stivhed i den fælles fra betændelse efter operation . Der er også en øget risiko for re- rive efter første operation , som kan føre til behov for yderligere kirurgi .

Managing Risk


Mange risici er reduceret med en forsvarlig forvaltning under operationen . Vasker før operationen og korrekt behandling med antibiotika reducerer risikoen for infektion stor . Stivhed og smerte er lykkedes med smerte medicin og fysioterapi , og blodkar og nerve skader kan ofte være beskyttet mod eller repareres med yderligere kirurgi . Risikoen for re-skade og yderligere kirurgi er for det meste op til patienten og deres omhu i følgende igennem med fysioterapi , og udøver korrekt pleje i de daglige aktiviteter .

Surgery


Kirurgi for rotator cuff mest består i at stille et snit i skulderen for at åbne det og se skulder knoglerne under reparation . En kirurg begynder processen med at fjerne løse fragmenter af sene eller andet snavs fra det rum i skulderen , hvor rotator cuff bevæger sig. Dette giver mere plads til senen og reducerer risikoen for klemning eller irritation . Hvis det er nødvendigt , kirurgi vil kalde for nogle af knoglen , der skal barberes væk, eller fjernelse af knogle Sporer . Endelig er nogen iturevne kanter senen syet sammen igen , og til toppen af den øverste arm ben .

efter operation

smertestillende medicin er ordineret efter operationen for at mindske ubehag . En slynge er også slidt for en periode af tid til at støtte i healing og beskytte mod yderligere skade . Næsten straks efter opvågning fra bedøvelse , øvelser begynder at flex og udvide hånd , håndled og albue . Fireogtyve timer senere , passive arm øvelser begynder og fortsætter, indtil der starter med en fysisk terapeut efter seks til otte uger , og 60 dage efter operationen lys vægtløftning begynder at styrke skulder -området .

Effektivitet

en dygtig kirurg kan effektivt at genoprette komfort og funktion til skulder en patient , der er villig til at følge op med fysioterapi . Med korrekt styrke og muskler omskoling , og når omhu for at undgå efterfølgende skader , kan fordelen sidste årtier og giver mulighed for normal aktiv livsstil .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------