Position: sygdoms > 2 >

skulder øvelser efter kirurgi

   Skulderen er den eneste fælles i den menneskelige krop med evnen til at rotere 360 grader --- både bagud og fremad --- samt flex og udvide . Denne brede vifte af bevægelse placerer skulder ved øget risiko for skader og tab af stabilitet . Styrkelse af musklerne i rotator cuff vil bidrage til at forebygge skader , men hvis du gør skade din skulder og kræver operation følgende øvelser vil sandsynligvis være en vigtig komponent i dit integrationsprogram

seks til otte uger efter kirurgi


Post-kirurgi serie -of-motion øvelser begynder normalt tilses af en fysioterapeut omkring seks uger efter operationen . En fysioterapeut vil typisk administrere arvæv massage , is terapi og blødt væv manipulation , mens du bliver ansvarlig for at følge et hjem øvelse program, der vil kræve en indsats på 10 til 15 minutter to til tre gange om dagen .
Pendulet svinger normalt er en af de første øvelser ordineret til løsne skulder muskler , lindre smerter og stivhed , og øge vifte af bevægelse efter ugers immobilisering . At udføre swing, holde på kanten af et bord eller robust stol med god arm og bøje fremad med hofterne . Hold dine knæ let bøjet for at mindske presset på lænden . Slap den forurettede skulderen , lade armen hænge slapt mod gulvet . Begynd at klippe din krop ( ikke din arm ), så de hænger arm roterer i små cirkler . Gøre 20 til 30 rotationer i hver retning , efterhånden bygges op til 2 minutter .
liggende bistået skulder fleksion sker ved at bruge de gode armen for at øge vifte af bevægelse i din skadede skulder . Liggende på gulvet eller en seng med dit knæ bøjet og fødderne fladt , holde en dyvel pind i begge hænder . Brug din gode arm for at føre kontrol med flytninger , langsomt sænke dyvel og dine arme på gulvet overhead . Arbejde inden for en komfortabel vifte af bevægelse , hvilket øger det gradvist med det mål at røre gulvet.

Otte til 12 uger efter operationen


Øvelser vil blive mere krævende som din vifte af bevægelse forbedrer og styrke øges . Som du vil kræve mindre støtte fra din gode arm , vil din øvelser inkorporere isometrier og aktive bevægelser , der udnytter gummi slange eller lys håndvægte for at øge styrken .
For eksempel væg walking er en populær og effektiv motion . Stå står over for en væg med din arm udvidet og din håndflade på væggen . Hold din albue lige , bruge fingrene til at " gå " din arm op ad væggen i videst muligt omfang . Hold det på den højeste placering i 10 til 15 sekunder , vend derefter tilbage til udgangspositionen . Gør dette 3-5 gange .
En anden er den isometriske eksterne rotation . Stå med den skadede arm mod en væg med albuen bøjet i en 90- graders vinkel . Skub armen mod væggen , så fast som muligt , holde det i en optælling af fem , og derefter slappe af . Gør dette fra 10 til 12 gange .
Du bør også forsøge at indarbejde de stående fleksion ved hjælp af en dyvel pind . Stå oprejst med skuldrene tilbage , mens du holder en dyvel i dine hænder i en håndfladerne op position og albuerne låst . Langsomt hæve pind op mod loftet så højt som muligt uden at rokke baglæns . Sørg for at du engagere dine mavemuskler til at støtte din ryg så du løfter .
Endelig stod omdrejninger ved hjælp af en dyvel pind kræver at du står med dine albuer lige ud til siderne , mens du holder en dyvel i begge hænder . Drej langsomt pind opad mod loftet , så rotere dine skuldre , så dyvel dråber til din talje . Albuerne bør forblive bøjet på 90- graders vinkler i hele bevægelsen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------