Position: sygdoms > 2 >

Proceduren for fastsættelse af en afbøjet septum

   Cirka 80 procent af befolkningen har en afbøjet septum , ifølge Mayo Clinic . I mange tilfælde er det ikke alvorligt nok til at berettige kirurgi og kan styres med medicin . Ved alvorlige tilfælde kan en septoplasty udføres for at reparere membranen

septum


septum er en tynd væg i næsen , der adskiller venstre og højre næsehulen . Ideelt set er det helt centreret , som adskiller hver side lige . En afveg septum er ud til den ene side .

Proceduren


Under en septoplasty , er næsen skæres åben og septum er omplaceres . Dette kan nogle gange kræver kirurgen til at fjerne dele af septum , før du justerer det .

Efter Sagsbehandling


En septoplasty er en samme dag operation. I de fleste tilfælde vil kirurgen pack næsen med bomuld materiale til at forhindre næseblod . Det er normalt fjernet 24 til 36 timer efter operationen .

Komplikationer

Mulige komplikationer omfatter misfarvning af huden , ardannelse , ujævn næse udseende , kraftig blødning og væske oprustning i næsen . I nogle tilfælde , nulstiller septum selv og kræver yderligere operation .

Prognose

En septoplasty kan ofte helt helbrede nasal forhindringer og næseblod . Men det kan ikke helbrede sinus forhold såsom nasal overbelastning eller allergi . Disse vil stadig skal forvaltes med medicin .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------