Position: sygdoms > 2 >

definition af vasektomi

   " Vas " i vasektomi henviser til sædlederen , små rør hvorigennem sædcellerne navigere fra testiklerne til sædblærerne . Den " ectomy "del af ordet betyder at klippe eller punktafgifter . Derfor vasektomi er det udtryk bruges til at beskrive den kirurgiske procedure for at blokere vejen mellem det sted, hvor sæden er oprettet, og oplagringssted , som de vandrer og senere blandes med sæd . Hvis sperm ikke kan komme til sæd , kan de ikke være udbrød , og derfor manden kan ikke blive far til et barn . En vasektomi er altså en metode til prævention .

Anatomi


Testiklerne er indeholdt i pungen . Inde i testiklerne , er sædcellerne skabt . Efter sæd er modne , de manøvrerer gennem bittesmå rør kaldet sædlederen da de gør deres vej til sædblærerne hvor de er gemt . Efter udløsning er sæd blandet med sæd i prostata .

Procedure


Den procedure er ofte udført i en læge kontor . Lægen tilfører en lokalbedøvelse i pungen . Mens vi ventede på området for at blive følelsesløse , kan han barbere pungen , før der antiseptisk for at forebygge infektion . Han gør et lille snit i pungen under penis og lokaliserer en af de sædlederen fører fra første testikel . Han binder røret i to steder med permanent suturer og skærer røret mellem suturer . Han kan eller ikke kan ætse cut ender for at forhindre dem i at vokse sammen igen . Den læge og gentager derefter proceduren på den anden vas deferen og endelig suturer Indsnit i pungen . En ikke-incision Metoden har været brugt i USA . siden 1990 , indebærer, og med en lille punktering i stedet for en traditionel indsnit , hvilket resulterer i mindre smerte og hurtigere helbredelse for patienten .

Recovery


Umiddelbart efter operationen , en patient går hjem og hviler , ofte med ordre til at opretholde en ispose på såret for at mindske blødning og hævelse . Lægen kan også råde ham til at tage acetaminophen at lindre smerte . Patienterne rådes til at hvile for en dag eller to , for at undgå løft noget tungt for den første uge , og til at afstå fra samleje i tre til fire dage . Patienten vil stadig have levende sædceller i hans sæd i op til seks uger, og han skal vende tilbage til lægens kontor to eller tre gange efter operationen for at få sin sæd niveauer kontrolleres .

Risici

En patient kan opleve nogle blå mærker og hævelse i det berørte område , men disse problemer er mindre og let behandles. Patienterne har ingen ændringer i deres evne til at få eller opretholde en erektion , ifølge UCLA Urologi Dept. Ligeledes udløsninger er også normalt, men da de kan indeholde levende sædceller i op til seks uger skal patienter bruge andre metoder til svangerskabsforebyggelse i løbet af denne tid . Vasectomies er meget sikrere , langt mindre invasive , og billigere end kvindelige tubal ligations . De er også mere end 99 procent effektive til at forebygge graviditet .

Tilbageførsel

Hvis en mand beslutter senere, at han ønsker at blive far til et barn , kan han vælge at have den procedure omvendt ( en " vasovasostomy " ) . En læge fjerner ætses ender af vas deferens samt de permanente suturer og genopretter enderne af vas deferens . Denne procedure er vellykket 40 til 50 procent af tiden , så lægerne anbefaler, at en vasektomi betragtes som en fast procedure .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------