Position: sygdoms > 2 >

diagnosticering af Whipple procedurer

   Den Whipple Proceduren er den fælles betegnelse for en form for kirurgi , der anvendes til behandling af kronisk bugspytkirtelbetændelse , kræft i bugspytkirtlen og en række andre kræftformer . Dens formelle navn er en pancreaticoduodenectomy . Ud over fjernelse af en del af bugspytkirtlen , indebærer kirurgi fjernelse af galdeblære og den første del af tyndtarmen , tolvfingertarmen . Læger bestemme egnethed til Whipple procedure fra sag til sag

bestemmelse af egnethed til behandling


Den Whipple procedure er mest typisk er forbundet med behandlingen af kræft i bugspytkirtlen . Hvis du først er diagnosticeret med kræft i bugspytkirtlen , vil din onkolog forventes følgende forfaldsplan dig for kirurgi så hurtigt som muligt . Selvom du vil blive tentativt planlagt til at gennemgå en komplet Whipple procedure , vil din kirurg ikke vide , om du er en god kandidat til den procedure, indtil operationen er begyndt . Ifølge Patientklagenævnet Education Center ved Harvard Medical School , omkring 40 procent af alle pancreascancer har spredt sig til andre dele af kroppen , før diagnosen stilles , at foretage yderligere kirurgi ineffektiv . Yderligere 40 procent af tilfældene medfører kræft , der ikke i væsentlig grad spredt , men er for sammenflettet med store blodkar i nærheden af bugspytkirtlen til at tillade sikker kirurgisk fjernelse . De resterende 20 procent af tilfældene er potentielt egnet til Whipple procedure .

Hvis du er i disse 20 procent , vil din kirurg nødt til at undersøge dit bugspytkirtlen yderligere at se, hvor kræften er placeret i orglet . I de fleste tilfælde er svulster ligger i den ene ende af bugspytkirtlen , der er kendt som leder eller i en tilstødende afdeling kendt som uncinate proces . Hvis din tumor er i en af disse to områder , vil din kirurg fortsætte med Whipple procedure . Men hvis din tumor er placeret i de vigtigste del af bugspytkirtlen , eller i enden , kan han bedømme kræft at være for langt fremme til kirurgisk behandling . Hvis dette er tilfældet , vil din kirurg afbryde din Whipple procedure og din kræft vil blive behandlet ved hjælp af andre behandlingsmuligheder .

udføre proceduren


Hvis du er planlagt til Whipple procedure , bør du være forberedt på en meget omfattende kirurgi . Mens lederen af bugspytkirtlen selv er lille , er det strukturelt bundet til en række nærliggende kanaler og organer , herunder duodenum , galdeblære og den fælles galdegang . For at fjerne din kræft , skal din kirurg også fjerne disse relaterede sektioner . Typisk procedure begynder med udstationering af din duodenum fra maven . Lederen af din bugspytkirtel , som er knyttet til duodenum , fjernes derefter , og den nederste del af duodenum er løsrevet fra resten af tarmen . Endelig er den fælles galdegang udsendte , sammen med galdeblæren . Din kirurg vil derefter igen din resterende bugspytkirtlen og tyndtarmen .

Recovery og mulige komplikationer


Recovery fra Whipple procedure kræver et hospitalsophold på ca 2 til 3 uger . Potentielle komplikationer omfatter udsivning af pancreas og galde , samt infektion . Kontakt din kirurg for en fuld forklaring på, hvad de kan forvente .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------