Position: sygdoms > 2 >

historie laser øje kirurgi

   Laser øje kirurgi er en form for refraktiv kirurgi , der anvendes til at behandle en række problemer med synet . Denne behandling bruger laser teknologi til at ændre form eller størrelse af øjets ydre overflade , der er kendt som hornhinden . Forskellige typer af laser øje kirurgi er rådighed til at behandle nærsynethed , langsynethed og bygningsfejl , giver et alternativ til briller eller kontakter . Forskere har eksperimenteret med hornhinden ændring i hundreder af år , men det tog udviklingen af moderne lasere til at gøre laser øje kirurgi en farbar vej for et stort antal patienter .

Du skal bruge:
stetoskop
. BP Apparatur .
Armbåndsur .
Samtykke Form .
Beroligende Præmedicinering .
Termometer.
Sterile handsker .
Picking Tang .
Vatkugler .

tidligste historie


Udviklingen af laser øje kirurgi begyndte i 1823 , da forskeren Johannes E. Purkinje besluttet, at visionerne er dannet ved tilbagekastning af lys udefra . Hans arbejde var grundlaget for den moderne videnskab keratometry , der indebærer måling og forståelse af form og størrelse af hornhinden . Af 1867 , var kirurger begyndt at bruge almindelig kirurgisk værktøjer til at udføre grå stær operation, med begrænset succes . I 1869 , var øjenlæge Hermann Snellen den første til at foreslå at behandle problemer med synet ved at skære i hornhinden .

Det første syn Kirurgi


Den første succesfulde brug af kirurgi til behandling af en vision problem blev udført i 1895 af hollandske kirurg E. Faber . Efter en hornhinde snit til at behandle bygningsfejl , var Fabers patient i stand til at bestå synsprøve er nødvendige for accept på Royal Military Academy . Forskning og studere i det område, fortsatte gennem det tidlige 20. århundrede , med få succeser . I 1939 , opkaldt en japansk læge Tsutomu Sato væsentlig udvidelse af moderne praksis keratotomy . Hans arbejde på området begyndte , da en patient oplevede et fald , der brød patientens briller . De glasskår skar hans øjne , og når øjet helet , patienten fandt sine bygningsfejl helbredt . Dette førte Sato at eksperimentere med hornhinde operation på et stort antal patienter i 1940'erne og 50'erne . Efter hans død , blev det konstateret, at mange af disse sager førte til en række komplikationer , selvom Sato er krediteret med at gøre keratotomy kirurgi en farbar vej for offentligheden.

Laser øjenoperation


Med udgangspunkt i Sato 's arbejde , arbejdede kirurger verden over til at perfekte hornhinde operation i det 20. århundrede . Af 1970'erne , forstod forskerne , at blot at ændre formen på hornhinden 's indre lag produceret bedre resultater end andre nedskæringer eller barbering . Dette blev opnået ved at fjerne en indre hornhinde lag , indefrysning det , så erstatter det i øjet . Den ændrede form kunne ofte helbrede de fleste problemer med synet . I 1980 blev den første laser øje kirurgi udføres af en gruppe af amerikanske forskere . Anført af Dr. Gohlam E. Peyman , holdet brugte en kuldioxid arbejdskraft til at skrumpe en patients hornhinden uden at fjerne det . På samme tid brugte en europæisk team en Excimer laser til at flade hornhinden i en proces, der kaldes Photorefractive Keratectmoy ( PRK ) .

The Last 20. århundrede

Gennem 1980'erne , PRK blev den dominerende type af laser øje kirurgi . Selv om det blev anset for temmelig nøjagtig og pålidelig, PRK kom med flere komplikationer . For det første indebar en hel del smerter for patienter , sammen med en uge lang restitutionsperiode . For det andet blev mange patienter tilbage med vision problemer såsom tåge eller slørethed . På grund af disse problemer , var PRK til sidst opgivet til fordel for laser-styrede hornhinden omlægning . Med forbedret laserteknologi , var kirurger i stand til sikkert og effektivt omforme hornhinden med minimal komplikationer . Processen blev til sidst kaldet LASIK , som står for Laser ( LAS ) In situ ( I ) keratomileusis ( K ) , der henviser til hornhinde omlægning .

Moderne Laser øjenoperation

Som lasere og kirurgiske indgreb teknikker bliver mere avancerede, laser øje kirurgi er tilgængelige for et bredere antal patienter med mere komplicerede problemer med synet . Personer med tynde hornhinder kan være bedre egnet LASEK , som kombinerer PRK og LASIK teknologier til at behandle øjet . Mens traditionelle LASIK bruger en kniv til at skabe en lille klap i hornhinden for at give laser adgang Bladeless LASIK stedet bruger to lasere , som kan være sikrere for nogle højere risiko patienter . Custom Wavefront LASIK bruger en computer til at oprette en brugerdefineret hornhinde omlægning baseret på en individuel unikke øjnenes form og vision problemer.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------