Position: sygdoms > 2 >

historie mastektomi

   Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse , som i øjeblikket brystkræft rangerer syvende i top ti af årsagerne til kvinders dødsfald satser . Heldigvis har forskningen medvirket til at øge forståelsen af sygdommen , hvilket resulterer i mere effektive behandlinger . I nogle tilfælde , når kemoterapi og strålebehandling behandlinger mislykkes kirurgisk fjernelse af brystet er med henblik på yderligere at forhindre spredning af sygdommen. Kendt som en mastektomi , har operationen er udført i århundreder

Pioneers of Practice


Selvom nogle historikere hævder , at fjernelse af et bryst var en kendt praksis mere end 3. 000 år siden i det gamle Egypten , var det ikke kommer i spil ved medicinske samfund indtil begyndelsen af 1800'erne . Et parisisk kvinde blev den første patient til at gennemgå en fjernelse af flere tumorer i 1811 . Hun overlevede at leve endnu 30 år , og ofte skrev om hendes konstante smerter fra proceduren . Det var først år senere , at indgrebet blev mere raffineret i teknik .

at tage form


William S. Halsted havde studeret sygdommen i nogen tid , og i 1882 forelagde sin egen navnet " radikale " metode til kirurgisk fjernelse ikke blot de ramte brystet , men det sidste så godt. Relaterede strukturer som lymfeknuder og et flertal af de brystfinner muskler var også fjernet . Proceduren blev effektiv, men ofte overladt patienter vansiret i varierende grad . Halsted 's metode blev almindeligt accepteret selv , og mastektomi blev født .

Nye ideer


Halsted radikale mastektomi er den foretrukne operation valg i årtier efter sin oprettelse , indtil 1955 , da flere læger begyndte at favorisere andre mindre afprøvede og sande metoder . Læger Hazard og Crile følte Halsted 's mastektomi ladet meget tilbage at ønske med hensyn til patientens komfort , og troede skjoldbruskkirtlen skulle behandles som den mulige årsag. Denne og andre ideer kom for dagens lys i slutningen af 1970'erne .

Nye Kirurgiske indgreb

I 1977 , de fleste læger anbefalede nye radikale metoder til mastektomi , som omfattede fjernelse af kun de berørte bryst , efterfulgt af aggressive stoffer og radioaktivt behandlinger . Denne metode blev gennemført stort set op gennem 1980'erne , selv om nogle læger stadig så gyldighed i Halsted 's oprindelige metode . 1990'erne var nogle kvinder vælger mastectomies efter kun én eller to udviklede tumorer , af frygt for stigende satser for brystkræft satser .

dag

Ofte en lumpektomi ( tumor fjernelse ) anbefales forud for en komplet mastektomi , selv efter lumpektomi en serie af kemo -strålebehandling sessioner forfølges i et forsøg på at reducere tilfælde af yderligere tumor udvikling . Dette er også at foretrække, for at redde så meget brystvæv som muligt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------