Position: sygdoms > 2 >

hvordan du gemmer en vens liv gennem organdonation

  På grund af manglen på donerede organer , kunne mange mennesker med behov for en organtransplantation fordel af en rettet donation fra en levende donor . Ifølge FN Netværk for organudveksling ( UNOS ) , levende donorer kan donere en nyre , at Lap af en lunge , en del af bugspytkirtlen , en del af leveren , eller en del af tarmen . En levende donor kan være et familiemedlem eller en ven af patienten , en god samaritaner , eller en del af en parret børs eller " organ swap " , hvor kære, som ikke er forenelige kan donere et organ til en fremmed i bytte for et organ for deres elskede fra en kompatibel donor . Hvis du tænker på at donere et organ til en, du elsker , er det vigtigt at være bevidste om den proces

Du skal bruge: .
Oplysninger om din vens medicinske tilstand
. Din sygehistorie .
Kontaktoplysninger til din vens transplantation hold.1 .
Tal med din ven , og sørg for du er både komfortabel med donationen . Der er en masse af de involverede følelser , så god kommunikation er nøglen .
2 .
Tal med din vens transplantationsholdet om at donere din orgel . De vil være i stand til at besvare spørgsmål eller løse eventuelle problemer , du måtte have.
3 .

Få en blodtype test . Dette er den første test af transplantationen holdet vil gøre for at se, om du er en kompatibel donor til din ven .
4 .
Få en grundig fysisk undersøgelse .
5 .
Har mere kompatibilitet blodprøver . Hvis din blodtype er en kamp , vil du brug for mere omfattende blodprøver for at sikre, at du er en kamp .

6 .
Har urinprøver . Dette vil give transplantationsholdet oplysninger om dine nyrer sundhed .
7 .
Har en CT- scanning af området . Hvis du er donere en nyre , vil dette hjælpe teamet beslutte, hvilke nyre vil være bedst for donationen.
8 .
har X-stråler , en EKG , blodprøver og urinprøver til check for højt blodtryk , diabetes , hjerte -eller lungesygdomme , kræft , eller overførbare sygdomme , såsom HIV eller hepatitis .
9 .
Har en vurdering fra en psykiater eller psykolog for at sikre både du og din ven er psykisk klar til donation .
10 .
Planlæg kirurgi .

gode råd og advarsler


 • Selv levende organdonorer normalt lever langt , sundt liv , skal du tjekke ind regelmæssigt med din læge til at overvåge dit helbred . I næsten alle tilfælde vil orglet modtagerens sygesikring betaler for donoren klinik .
 • Sørg for at du er helt ærlig med transplantation teamet om din fulde sygehistorie , eftersom denne information kan påvirke udfaldet af donation . Før donere , om potentielle komplikationer til operationen lærer , den tid engagement , du bliver nødt til at gøre , og de psykologiske konsekvenser af donation . (For eksempel , erfaring nogle mennesker vrede , hvis deres orgel er afvist af deres ven immunsystem . )
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------