Position: sygdoms > 2 >

inddrivelse tid efter lumpektomi

   Lumpectomies udføres af to grunde : for at fjerne en klump for biopsi eller fjerne en klump , der allerede er diagnosticeret som maligne gennem en anden procedure (som en nål biopsi ) . Årsagen til lumpectomy det samlede beløb af væv fjernes, og inddragelse af lymfeknuder alle spiller en rolle i recovery tid

Procedure


En lumpectomy for diagnose indebærer at fjerne en del af eller hele en klump . Kirurgen kan også beslutte at fjerne omgivende væv . Massen og væv sendes til en patolog , der vil afgøre om det er ondartet ( kræft ) . Hvis en lumpektomi er gjort , fordi du allerede har fået konstateret kræft , vil kirurgen sandsynligvis fjerne mere omkringliggende væv og eventuelt lymfeknuder i området for at sikre, at kræften ikke har bredt sig .

umiddelbare postoperative


Generel anæstesi anvendes typisk , så du er fuldt i søvn under en lumpektomi . En overnatning er ikke nødvendigt , medmindre der er yderligere sundhedsproblemer. Hvis lymfeknuder eller en stor mængde væv er fjernet , vil et dræn sættes i brystet for at fjerne overskydende væske . Du vil forblive i opvågningsstuen , indtil afløbet er indstillet , bandager kontrolleres , og du er vågen nok til at gå hjem . Smertestillende medicin, vil blive givet , hvis det er nødvendigt.

indledende bedring


For de første par dage efter en lumpektomi , vil du blive øm . Mængden af smerte ( og hvor længe den varer ) afhænger af den enkelte og omfanget af operationen . Restriktioner på aktiviteter, vil også være i sammenhæng med den kirurgiske procedure , men selv diagnostiske lumpectomy vil efterlade dig i stand til at køre bil eller gøre tunge løft i mindst et par dage . Hvis lymfeknuder blev fjernet , kunne dette udvides til uge .

Langsigtet

For en brystkræft patient , lumpectomy restitutionstid er ikke forbi , da kirurgi sædvanligvis er efterfulgt af et kursus af stråling og muligvis kemoterapi . Når en lumpektomi er gjort for diagnosticering af brystkræft , resultater tager omkring en uge . Hvis resultaterne kommer tilbage godartet ( som en fibroadenoma eller fibrocystiske bryst sygdom ) , ingen yderligere behandling er nødvendig . Hvis massen kommer tilbage som maligne , vil du mødes med en onkolog at drøfte yderligere kirurgi og /eller behandling .

Komplikationer

Komplikationer fra lumpectomy er mulige , men ikke almindelige , og kan udvide tilbagesøgningen tid . Der er en risiko for allergiske reaktioner med nogen bedøvelse . Infektion kan bedst undgås ved at holde området rent . Væske oprustning kan forekomme , samt Lymphedema , en hævelse af armen . Eventuelle usædvanlige symptomer-især hvis de ledsages af feber , rødme eller betændelse-skal indberettes til en sundhedsperson med det samme.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------