Position: sygdoms > 2 >

kost efter kolon resektion for kræft

   En kirurg udfører kolon resektion kirurgi , når tyktarmskræft er vokset ind i tyktarmen . Under operationen , fjerner lægen nogle af de sunde væv omkring kræft som godt. Den form for kost tolereres efter operationen afhænger fase af inddrivelsen . Først når tyktarmen og tarm vende tilbage til normal funktion vil kost videre til fast føde

umiddelbart efter operationen


Efter operationen , kan patienten ikke indtage mad eller drikke . Det er vigtigt at afgøre , om kolon funktionen har returneret inden mad eller væske ind i maven .
Sygeplejersker overvåge patienten efter operationen for at se , at tyktarmen heler ordentligt . En tarm lyd, der opstår, når gas passerer gennem tarmene , er et tegn på at vende tilbage funktion .
Læger udføre colon resektion med laparoskopisk kirurgi eller en åben operation . Laparoskopisk kirurgi er meget lettere at komme fra og kan resultere i en hurtigere tilbagevenden til fast føde efter operationen . Udviklingen af kosten vil afhænge af patienten og hans evne til at tolerere fødevarer og væsker efter operationen . Kosten vil ikke videre til næste fase , indtil patienten kan tåle væsker . Typisk vil patienten begynder den bløde fødevarer, før de forlader hospitalet . En hospitalsophold for en kolon resektion kirurgi er kun et par dage , hvis operationen er laparoskopisk kirurgi . En åben kolon resektion kirurgi kan kræve en seks-til-10 -dages hospitalsophold .

Returning Colon Funktion


Returnering kolon funktion er et godt tegn på, at patienten er heler ordentligt . Væsker fremskridt fødevarer, der er let at fordøje . Hot korn og fløde-baserede supper er en god start på fast føde . Buddinger og is er glatte og let fordøjeligt efter kræftoperation .
Stegt og fedtet mad er svære at fordøje . Må ikke spise disse fødevarer i løbet af denne fase af din postoperativ kost . Fedtfattig kost er lettere at fordøje så godt. Soft fødevarer, der er let at fordøje er bedst for et par uger efter et kolon resektion kirurgi .

fast føde


Det kan tage flere uger , før du er i stand til at spise en almindelig kost . Fødevarer, der forårsager gas kan forårsage ubehag i maven . Spis mindre måltider i løbet af dagen for at undgå fordøjelsesproblemer efter et kolon resektion kirurgi . Fordøjelsessystemet fungerer hurtigere efter et kolon resektion . Dette kan føre til diarré og en absorption problem med næringsstoffer i de fødevarer, du spiser . Diskuter tilskud med lægen efter operationen for at sikre , at du får den rette ernæring efter dit kolon resektion .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------