Position: sygdoms > 2 >

mave operation for at tabe sig

   Mave operation for at tabe sig , også kaldet vægttab eller fedmekirurgi , permanent ændrer dit fordøjelsessystem med henblik på at begrænse mængden af mad, du kan spise , ifølge Mayo Clinic . Gastric bypass operation er den mest almindeligt udførte form for vægttab kirurgi i Amerika . Gastric bypass betragtes ikke som en kur-alle for fedme , men sammen med diæt og motion kan være et vigtigt redskab i vægttab og livslang vægtkontrol . Det kommer med alvorlige risici og bivirkninger , som bør overvejes forud for at have kirurgi .

Typer


Roux-en-Y gastrisk bypass-operation arbejder for at hjælpe patienter med vægttab ved at nedsætte fødeindtagelsen og fordybelse , ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og Nyre Sygdomme ( NIDDK ) . I Roux-en-Y kirurgi , er maven hæftet til at skabe en lille pose og forbindes derefter til den midterste del af tyndtarmen , uden om et andet afsnit af tyndtarmen . En anden type af gastrisk bypass-operation er biliopancreatic viderestilling med ulcus switch , hvor omkring 80 procent af maven er fjernet , ifølge Mayo Clinic .

Risici


Gastric bypass operation kommer med almen kirurgi risiko for blødning og infektion . Hertil kommer , kan gastric bypass patienterne oplever vitamin-og mineralmangel , dehydrering , galdesten , nyresten , lavt blodsukker og brok på incisionssted . Mere alvorlige komplikationer omfatter blodpropper , utætte på korte strækninger , lungebetændelse , dumping syndrom og endda død .

Krav


For at kvalificere sig til gastrisk bypass-operation , bør du have et body mass index ( BMI ) på 40 eller højere i mindst fem år, eller en BMI på 35 med tilhørende medicinske spørgsmål relateret til din vægt . Skal du også vise tegn på forudgående forsøg på at tabe sig , enten selvstyret , gennem en kommerciel vægttab program eller med en læges tilsyn . Mange forsikringsselskaber vil kræve bevis for forsøg på vægttab, der er lægeligt tilsyn . Betingelser, der kan diskvalificere dig fra at have gastric bypass kirurgi er psykose , Crohn 's sygdom eller andre tarmsygdom , og kræft eller andre alvorlige lidelser .

efter operationen

Patienter, der gennemgår gastrisk bypass-operation ikke er i stand til at spise for en eller to dage efter . Så er du begrænset til en flydende kost af vand , bouillon , juice , mælk og visse supper for en anden en eller to dage . En kost purerede fødevarer ligner tykke væsker følger i op til fire uger, før du kan spise blød mad . Du skal spise flere små måltider dagligt i første genoptage en regelmæssig spiser mønstre . Du skal også spise langsomt og forsigtigt tygge din mad , og tage vitaminer og kosttilskud for at forebygge ernæringsmæssige mangler .

Overvejelser

Gastric bypass operation kan koste op til $ 25. 000 , ifølge NIDDK , så bør potentielle kandidater til kirurgi vejer omkostninger og fordele omhyggeligt . Mayo Clinic anslår , at gastric bypass patienter kan miste op til 60 procent af deres overvægt inden for de første to år efter operationen , og mange patienter mister meget mere . Men for en vellykket gastrisk bypass-operation , skal patienterne forpligter sig til en sund kost og motion , og følg strenge retningslinjer for at forebygge komplikationer og minimere risikoen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------