Position: sygdoms > 2 >

semi begrænset knæalloplastik oplysninger

   Knæet er den største fælles i den menneskelige krop , og at få det fjernet og erstattet med en protese kræver en stor klippe og brute force . Det er en lang og vanskelig opsving , men i de fleste tilfælde giver det en enorm forbedring i livskvalitet for patienten og er værd smerter og indsats . I nogle tilfælde vil lægerne bruge en speciel form for knæalloplastik , en såkaldt semi-begrænset knæalloplastik . Vide, hvad det er , og hvorfor det bruges , vil hjælpe en patient til bedre at forstå deres muligheder at gå i kirurgi .

Betydningen af knæleddet


Den øvre og nedre ben knogler er forbundet med en kompleks række af ledbånd , sener , muskler og brusk . Svæver over alt dette er knæskallen , eller patella , der fungerer som en knoklet omdrejningspunkt for knæets muskler til at glide over og forstærker styrke og drejningsmoment . Knæet kan ikke kun bøjes , det kan dreje og rotere , hvilket gør usædvanlige atletisk træk muligt . Men ud over at tillade muligheder for bevægelse , er den sårbar over for skade . Hvis et knæ opretholder et slag , mens roterende eller vride , kan betydelig skade ske . Slid lidt af den knæet på daglig basis gennem et helt liv i sidste ende æder den fælles væk , forlader knoglerne rist smerteligt sammen .

knæalloplastik


Den funktion knæalloplastik er at tage en ende -stage knæleddet , som har slidt alle sine brusk og er hovedsagelig forårsager mere skade end gavn ( eller har lidt en skade, der gør udskiftning et must ) , og skære det ud . Den nederste del af låret (femur ) og den øverste del af underbenet (tibia ) er afskåret og fjernes , sammen med knæskallen ( patella ) . En protese , der er indgivet før operationen til den unikke specifikationer af patienten , er indsat og fastgjort med knoglecement , stifter og skruer . Den fælles testes , derefter lukket , og healing og rehabilitering begynde .

Semi-Constrained Knæ erstatning


I en standard knæalloplastik operation , er en ikke-begrænset protese anvendes . Det betyder, at de to stykker, der er placeret i knæleddet ikke er tilsluttet og udelukkende satse på kroppens muskler , ledbånd og sener til at holde knæskallen på plads , ligesom en normal knæskallen ville gøre . I et semi-begrænset knæalloplastik , er der en vis stabilisering indbygget i protesen . De to stykker er forbundet med et hængsel-lignende enhed , der holder fælles in- line og med til at støtte knæskallen 's rigtige tilpasning og funktion. Kirurger vil vælge denne type knæalloplastik i tilfælde, hvor knæet har allerede haft en historie af ustabilitet , eller hvor knæets ledbånd , er sener og muskler truet i en eller anden måde . Semi-begrænsede knæalloplastik bruges også , når kirurgen vælger at fjerne ledbånd under en knæalloplastik .

Effekter

Virkningerne af en semi-begrænset knæalloplastik er de samme som i en standard knæalloplastik . De syge og skadede ben er fjernet , og det udarter fælles erstattes med menneskeskabte materiale , der efterligner funktion af den naturlige knæleddet uden osteoartrotiske smerter . Forskellen mellem de to er i stabilitet . En standard knæalloplastik er baseret på den naturlige tilstand af muskler og sener omkring udskiftet knæet at gøre det til at fungere og holde det på plads . En semi-begrænset knæalloplastik har et hængsel , der tillægger de øvre og nedre dele af knæalloplastik sammen , holde knæet tilpasset, og sørge for de nye knæskallen arbejder i en lige linje med femur .

Advarsel

Nogle ting , som patienter skal være opmærksomme på at gå i knæalloplastik er, at deres nye knæ ikke er de samme som dem, de er født med , og at de kan og vil slides . Menneskeskabte materialer kan aldrig erstatte naturen i holdbarhed . En knæalloplastik gør dejligt, hvis det kan sidste femten år. En semi-begrænset knæalloplastik normalt ikke sidste denne lange . Slitagen af den menneskelige krop er enorm på knæleddet , og jo hårdere du bruger det , jo hurtigere vil det slidt . Husk på, at de fleste mennesker kan kun have to knæproteser i en livstid , så tager sig af din nye knæ skal være en prioritet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------