Position: sygdoms > 2 >

sovestillinger til post - hysterektomi

   En hysterektomi er kirurgisk fjernelse af livmoderen fra den kvindelige krop . Operationen kan også indebære fjernelse af livmoderhalsen , æggeledere og æggestokke . Det amerikanske Department of Health og Human Services rapporter om, at der hvert år er ca 600. 000 hysterektomier udført i USA . Da patienten kommer sig , kan imidlertid sove være vanskeligt at få

Recovery


Afhængig af hysterektomi udført , nyttiggørelse kan tage fra to til otte uger . Under opsving kvinder rådes til ikke at løfte noget tungere end et stykke papir , begrænse aktiviteter og få masser af hvile . Smertestillende medicin , der fremkalder søvn vil normalt blive ordineret umiddelbart efter operationen . Alligevel anbefales det, at patienten vænnes fra smertestillende medicin så hurtigt som muligt efter operationen , således at en afhængighed ikke udvikler sig .

Hvad kan påvirke søvnen


Den type hysterektomi udført vil direkte påvirke søvnen , fordi for eksempel vil en abdominal hysterektomi resultere i at patienten har bandager dækker snit på maven , mens en vaginal hysterektomi vil resultere i at patienten overvinde vaginal indsnit . Katetre er også almindeligt anvendt i den indledende hospitalsophold for at sikre , at blæren er tom . Derfor vil bandager , indsnit og et kateter indflydelse på, hvordan patienten er i stand til at flytte , eller positionering selv mens du sover .

Sleep stilling kan også være påvirket af en højere end normalt, gas hober sig op i tarmene , som vil lette over tid med ordentlig kost og en forøgelse af fysisk bevægelse , mens kroppen heler .

For kvinder , der har haft æggestokke fjernet , søvn kan blive berørt af udbruddet af overgangsalderen , med hedeture og hormon ubalancer , der kan behandles af en læge .

Sleep


Fordi så mange faktorer kan påvirke søvnen hos kvinder efter en hysterektomi , sove holdninger , at støtte patienten i hvile mageligt vil være afhængig af den enkelte . Mange kvinder vælger at bruge en varmepude enten på maven eller ryggen , eller begge dele , positionere sig , så de får den største varme fra enheden på de områder af kroppen, smerte . Varmepuder skal bruges med forsigtighed , fordi meget varme på huden kan forårsage forbrændinger og mulighed for at ledningerne kortslutter i løbet af søvn kan føre til brande .

Nogle post-hysterektomi patienter har konstateret, at sove i fosterstilling på den ene side , med benene krøllet op mod brystet er gavnligt . Andre patienter har vist, at sove i fosterstilling , med en pude mellem knæene , giver endnu større komfort .

For kvinder , der er under hormonbehandling på grund af fjernelse af æggestokke , positionering af kroppen under søvn er ikke så stor som behovet for at sikre , at rummet forbliver køligt ved sengetid , at der er ingen forbrug af koffein produkter før søvn og at tunge måltider er undgået inden sengetid .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------