Position: sygdoms > 2 >

bivirkninger af spinal haner

   Også kaldet en lumbalpunktur , en rygmarvsprøve er en medicinsk procedure , der anvendes til at diagnosticere infektioner som meningitis , sygdomme som multipel sklerose , visse typer af kræft og blødende slagtilfælde . Mens disse test er nyttige værktøjer for læger , de udgør en trussel for bivirkninger hos nogle patienter

Identifikation


Under en rygmarvsprøve , en læge administrerer narkose , før du indsætter en nål sprøjte ind i din rygsøjle . Lægen fjerner nogle af dine spinalvæske og sender den prøve, der skal analyseres .

almindelige bivirkninger


Ca. 10 til 20 procent af patienterne udvikler hovedpine som følge af en rygmarvsprøve på grund af ændringer i tryk langs rygsøjlen som følge af procedure , ifølge Cleveland Clinic . Nogle mennesker oplever smerte under proceduren , samt træthed eller en rygsmerter i 24 timer efter Spinal Tap .

Blødning og infektion


sjældent , fjernelse af kanylen forårsager blødninger i spinalvæsken , der er svært at kontrollere. En endnu sjældnere komplikation er en bakteriel infektion på det sted, nål -entry , der forårsager rødme , irritation og feber .

Skade

Læger kan beskadige nerver langs rygsøjlen , mens kanylen , der forårsager smerte eller følelsesløshed . En anden sjælden risikoen for spinalt vandhaner er hjerneskade , som er mest almindelig hos patienter , der allerede lider af forhøjet tryk inde i kraniet .

Overvejelser

For den første dag efter operationen , undgå anstrengende motion og drikke 2,5 qt . af vand for at minimere eventuelle betændelse en stedet for proceduren. Ligger ned og koffeinholdige drikkevarer yde nødhjælp fra hovedpine forårsaget af spinal haner .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------