Position: sygdoms > 2 >

j - pose kirurgi komplikationer

   Også kendt som total proctocolectomy med ileonal pouch anastomose , indebærer J-pose kirurgi at fjerne tyktarmen og endetarmen , og erstatte dem med , hvad der er kendt som en neorectum . Dette er skabt ved at tage en portion fra tyndtarmen . Proceduren betragtes større operation, og kommer med risici og belønninger

, der er kandidat ?


J-pose procedure er typisk anbefales til patienter med lidelser , der påvirker tarmen , såsom familiær polypose eller ulcerøs colitis . Disse patienter oplever hyppige opbygning af polypper i deres tyktarmen, hvilket i sidste ende kan føre til tyktarmskræft . Derfor er den procedure, tjener som et middel til at forhindre udbrud af tyktarmskræft .

Ifølge Mayo Clinic , er det J-pouch procedure bedste anbefales til patienter i alderen 65 år eller derunder , som ikke er overvægtige og har ikke har andre invaliderende kroniske tilstande .

alvorlige komplikationer


Mens theJ-etui tilgang har været en kirurgisk mulighed for colitis collitis patienter i mange år, kirurgi er ikke uden risici . Mens flere kan betragtes gener , den mest alvorlige risiko er død . Ifølge Institute for laparoskopisk kirurgi , mindre end 1 procent af patienterne dør hvert år efter proceduren .

komplikationer, der kan kræve fornyet Operation


Nogle patienter kan opleve post -operative komplikationer , der kræver yderligere operation for at korrigere . Et eksempel er tarmobstruktion , som forekommer i så meget som 20 procent af patienterne , ifølge Institut for laparoskopisk kirurgi . Anal strictur (opstår i 5 til 10 procent af patienterne ) , hvor det område , hvor tyndtarmen og anus er forbundet ikke i tilstrækkelig grad at helbrede og former arvæv , der kan holde tarmene sagen fra at flytte igennem. Yderligere komplikationer, som kan kræve opfølgning kirurgi omfatter bækken absces ( 5 procent af patienterne) og udslip fra posen ( 2-10 procent af patienterne ) , som begge kan forårsage infektioner

Pouchitis : . den hyppigste komplikation

De mest almindelige langsigtede problem i forbindelse med J-etui kirurgi er pouchitis . Denne situation opstår , når de indvendige foring af posen bliver betændt . Dette sker i så mange som 30 procent af patienterne , ifølge Institut for laparoskopisk kirurgi . Pouchitis resulterer i symptomer, herunder øget afføring frekvens , inkontinens og dehydrering . Ifølge Mayo Clinic , har jo længere en patient posen , den mest sandsynlige hun vil opleve pouchitis . Den første linje i behandling for denne tilstand ofte er antibiotika eller salicylat lavement .

yderligere komplikationer

Andre komplikationer , som opstår i mindre end 5 procent af J-pouch operation patienter inkluderer impotens og retrograd ejakulation hos mænd , ifølge Institut for laparoskopisk kirurgi . Hos kvinder , kan komplikationer omfatter smerter under samleje eller afføring utætheder under samleje .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------