Position: sygdoms > 2 >

knæalloplastik kirurgiske procedurer

   Total knæalloplastik er en af de største og mest komplekse operationer en ortopædisk læge kan udføre . Det kræver en omfattende rehabilitering . I de fleste tilfælde er det umagen værd , fordi det genskaber livskvalitet for patienten

snittet


Kirurgen vil gøre indsnit hyppigst over midterlinjen af knæskallen . Standarden knæalloplastik indsnit er 6 til 9 inches i længden . I minimalt invasiv eller unicompartmental knæalloplastik , kan snittet blive lagt på indersiden eller ydersiden af benet ved siden af knæleddet . Snittet normalt er 4 til 6 inches i længden .

Fjernelse


Den øverste del af underbenet (tibia ) og den nederste del af låret (femur ) , samt hele knæskallen ( patella ) er afskåret og fjernet . I tilfælde af unicompartmental knæalloplastik , er kun den syge eller beskadigede del af knæet skæres ud .

erstatning


Protesen , gjort for at opfylde de særlige af patienten , så er indsat i knæleddet og cementeret , hamret og besejrede på plads . Ledbånd , sener og muskler er reattached og testet for tilpasning , og snittet lukket .

Rehab

Den patient, når man vågner , vil begynde genoptræning med det samme . Dette er afgørende for inddrivelse af patienten og anvendeligheden af det erstattede knæet . Rehab for denne operation kan tage seks måneder til et år .

Advarsel

Efter en operation så omfattende som dette , hvor en protese er blevet placeret i kroppen , er det vigtigt at holde øje med infektion. Symptomerne omfatter, men er ikke begrænset til feber , rødme og smertefuld hævelse i leddet , grimt lugtende udladninger, opkastning og sløvhed . Straks søge læge, hvis en infektion er mistænkt for.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------