Position: sygdoms > 2 >

nyttiggørelse fra ACL udskiftning kirurgi

   Det forreste korsbånd ( ACL ) er en knæskade , der forbinder den øvre og nedre ben og hjælper med at stabilisere knæet . Torn ACL skader er almindelige, især blandt sportsfolk som Tiger Woods , men du kan rive dine ACL hjemme ved snuble og falde den forkerte vej . En revet ACL ofte kræver operation for at rekonstruere eller erstatte . Selv om selve operationen ikke er meget omfattende , kan tilbagebetalingsperioden efter ACL udskiftning kirurgi være ganske vanskeligt . Det er vigtigt at vide, hvad de kan forvente under inddrivelse , og hvordan du skal pleje dine knæ efter operationen.

ACL erstatning Surgery


ACL udskiftning kirurgi undertiden indebærer anvendelse af en graft til at erstatte den skadede ledbånd . Dette transplantat er ofte taget fra en anden del af kroppen , så som din knæskal sene eller en af dine forstrækning sener . En mindre invasiv procedure indebærer at bruge allograft væv fra en donor . ACL udskiftning kirurgi sker ofte som artroskopisk kirurgi . Denne type operation er færdig ved at indsætte kirurgiske instrumenter gennem små snit i knæet . Kirurgen vil bore to små huller i de øvre og nedre ben knogler , ved podning vil så være forankret mellem disse huller . ACL udskiftning transplantat er sikret med brug af skruer eller hæfteklammer , og indsnit vil blive lukket med sting eller kirurgisk tape . Artroskopisk ACL udskiftning kirurgi sker på en ambulant basis. Efter at have tilbragt et par timer på opvågningsstuen , vil du få lov til at vende hjem . Men du vil har brug for nogen til at køre dig hjem , som din kirurg sandsynligvis vil bede dig om ikke at køre for den første uge af din opsving .

Incision behandling og smertebehandling


Inden du forlader hospitalet , din kirurg eller sygeplejerske vil give dig instruktioner om smertebehandling og indsnit pleje . Du vil blive ordineret et par forskellige medikamenter for at tage i løbet af din nyttiggørelse, såsom en anti-inflammatorisk , et antibiotikum og et smertestillende medicin . Til at passe din operation indsnit , skal du holde den ren , og tør i mindst en uge . En sygeplejerske vil forklare den rigtige måde at ændre din bandager , hvis det er nødvendigt . Vær sikker på at holde knæet ophøjet når det er muligt , og is det for en 20 minutters periode på mindst tre gange om dagen .

Rehabilitering


Umiddelbart efter din ACL udskiftning kirurgi , skal du bruge krykker , og de fleste kirurger vil kræve, at du bruger krykker for mindst én eller to uger. Det er sandsynligt, at du også bliver nødt til at bære en full- benskinne i flere uger . De fleste kirurger foretrækker , at du ikke bøje knæ for en bestemt periode efter operationen , og skinnen vil forhindre dig i at gøre det . Afhængigt af arten af dit job , kan du være i stand til at vende tilbage til arbejdet inden for en uge til ti dage efter operationen . Hvis dit job er fysisk og kræver, at du tilbringer størstedelen af tiden stående eller gående , vil du sandsynligvis brug for en længere restitutionsperiode . Din kirurg vil angive, hvornår de skal begynde fysioterapi . Din fysioterapeut vil herefter gå dig gennem en række øvelser for at genoprette styrken og rækkevidden af bevægelse til dit knæ . Det er vigtigt at følge terapeutens ordrer , og at være tålmodig med din opsving . Mens nogle mennesker kan have en fuld helbredelse inden for et par møl , kan andre patienter finder det tager op til et år for knæet at føle normal igen . Forvent fysioterapi at vare mindst 12 uger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------