Position: sygdoms > 2 >

post - kirurgi hud healing

   Efter en operation , er post-kirurgi hud healing vigtigt at øge helbredende tid , samt at holde snit fri for infektion. Der er tre trin til et snit helingsprocessen : inflammation , hvor blodgennemstrømningen øges til sårområdet i en kort periode , spredning , når blodkarrene begynder at danne i nærheden af incisionen og regenerere under døde hud væv , og modning , . når indsnit begynder at helbrede og skabe arvæv

Skift Forbindinger

Alle dressing såsom gaze eller lim bør holdes på plads , så længe lægen anbefaler . Bandager kan blive siddende på snit område for cirka fem dage, så længe det er helt tørt , og der er ingen tegn på blod eller pus , hvilket kan indikere en infektion .

Før fjerne enhver forbindinger fra huden , skal du sørge for at vaske hænderne grundigt med varmt vand og sæbe for at undgå enhver overførsel af bakterier til såret . Rør aldrig indsnit direkte , da det også kan forårsage infektioner .

Efter den indledende gaze eller dressing er fjernet , kan du forlade såret afsløret hvis den tilrådes af lægen . Nogle holder beskyttende gaze på plads for at beskytte stedet , og holde den ren . Hvis din indsnit er et sted , der gnider mod tøj , ansøge igen gaze om beskyttelse . Hver gang du udskifte en dressing , skal du sørge for ikke at røre ved området , der vil gå mod såret

sting


Der er to typer af masker , der anvendes ofte i kirurgi : . ikke-opløselige og opløse . Hvis kirurgen bruger opløse sting , vil de forsvinde af sig selv i en eller to uger . Ikke-opløselige sting er fjernet af kirurgen når det er nødvendigt afhængigt af indsnit , men sædvanligvis efter en uge .

Lad incisionssted alene, især suturer . Hvis der er et mål , der fanger på tøj , kan du trimme dem om nødvendigt med en renset saks . Hvis du ikke er fortrolig med trimning løse ender , dække suturer med en lim eller gazebind for at forhindre irritation . Se læge, hvis suturerne er gene .

Hygiejne


Efter operationen er det vigtigt at holde din krop ren for at undgå infektioner . Normalt 24 timer efter en operation , vil en læge giver dig mulighed for at tage et brusebad eller badekar , afhængigt af operationen .

Desuden , afhængigt af lægerne råd er brusere foretrukket frem for bade , så snittet ikke lægges i blød i vand . Hvis snittet er et sted , der kan holdes ude af vandet , bade er acceptable . Bandager , bør fjernes fra incisionen , medmindre andet er angivet af en sygeplejerske eller læge , men vandtæt dressinger kan stå alene .

Undgå brug af lotioner , geler , eller sæbe omkring indsnit området . Rindende vand kan komme i kontakt med indsnit , men aldrig gnide området, som kan forhindre korrekt helbredelse. Når badning er overstået, klappe sårområdet forsigtigt for at fjerne overskydende vand og lad det lufttørre . Tilføj en ny bandage på det område, hvis det er nødvendigt

Healing


Mest snit heler godt inden for et par uger efter operationen . dog healing gøre tager længere tid , hvis der er infektioner . Bakterier kan komme ind i indsnit , får det til at opflamme , eller blive fyldt med pus . I så fald gå til lægen for at få et antibiotikum, som vil ødelægge bakterievækst .

Undgå at ryge efter en operation for at mindske risikoen for infektion .

Advarsler

Selv hvis du er omhyggelig ved rengøring af indsnit , kan bakterierne stadig få ind i såret . Se efter tegn på infektion , såsom pus , blod , betændelse , smerter i incisionssted eller ubehagelig lugt . I tilfælde du lider af disse symptomer , få tjekket af en læge eller sygeplejerske at få den nødvendige hjælp.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------