Position: sygdoms > 2 >

typer af knæ reservedele

   Knæalloplastik er en af de mest komplekse operationer , at en ortopædisk læge udfører . Knæleddet er det største i den menneskelige krop , og den procedure kræver dens fjernelse og udskiftning med en protese . Vide om operationen , de dele , der anvendes til at erstatte det naturlige knæ , og inddrivelse processen kan hjælpe patienter, der står over for denne operation

Typer


Der findes flere typer af knæalloplastik . I traditionel udskiftning kirurgi er en seks-til ni -tommer indsnit midterlinjen på tværs af knæskallen , hele knæet udsættes fælles , og den nederste del af låret (femur ) samt den øverste del af underbenet knogle ( skinneben ) og hele knæskallen ( patella ) er fjernet. En proteser , præ -made til at passe de særlige af patienten , så er indsat i knæet cementerede fælles og fastgjort , og skruet på plads . Snittet er lukket , og Rehab begynder .

i minimalt invasiv knæalloplastik , er proceduren den samme , men det sker gennem en mindre snit og bruger kameraer og andet udstyr til at hjælpe kirurgen " se "inde i leddet.

En tredje type er unicompartmental knæalloplastik . Her er kun en del af knæet fjernes og erstattes . Generelt er dette sker, når kun den ene side af knæet er blevet beskadiget eller syge .

Reservedele


Generelt samme reservedele anvendes til noget knæalloplastik . En protese er lavet til skinneben , en til lårbenet , og en protese knæskallen . I tilfælde af unicompartmental knæalloplastik , er kun halvdelen af standarden protetiske påkrævet. Forskellene ligger i , hvad de er lavet af , og hvordan de anvendes til knoglerne af benet .

Forskelle


knæproteser er lavet af keramisk materiale eller oxideret zirkonium . Den keramiske materialer i høj grad forbedre levetiden af protesen , de giver den fælles til at fungere gnidningsløst uden gnidninger , der opstod i metaldele , som i sidste ende fik dem til at bryde ned . Zirkonium dele er lavet med en proces , der tillader ilt at blive absorberet i materialet , hvilket skaber en keramisk overflade . Disse proteser brikker kan overleve de ældre , alle metal og plast proteser . Den gennemsnitlige levetid for en traditionel implantat er 15 år, mens den gennemsnitlige levetid for disse avancerede implantater er omkring 25 år .

Cementering eller Ikke

Standard knæproteser er normalt sikret med cement , og stifter er også drevet ind i den menneskelige knogle til at holde proteser på plads . I nyere udskiftninger , er de proteser lavet med mellemrum i dem for de levende knogle til at vokse ind. I tilfælde af ældre patienter eller patienter, hvis knogler kan have andre emner, cement procedure er stadig det bedste valg . Men i yngre patienter med sunde knogler , er de nyere type til et godt valg , som det organ, der faktisk indarbejder udskiftningen i det menneskelige knogle , som det heler .

Misforståelser

En almindelig misforståelse om knæalloplastik er, at den nye knæ er det samme som en normal knæ . Dette kunne ikke være længere fra sandheden. Mens der i mange tilfælde smertelindring er enorm, og aktiviteterne kan praktiseres , der ikke er gjort i et stykke tid , kan den udskiftede knæet aldrig blive så stærke , holdbare , eller fleksible som den oprindelige den udskiftes. Knæproteser give en patient tilbage livskvalitet , men at de ikke give tilbage sportskarriere .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------