Position: sygdoms > 2 >

typer af vasektomi

   En vasektomi er en type operation , der fungerer som en fødsel kontrolprocedure for mænd . En simpel , lavrisiko- procedure forhindrer sædcellerne i at trænge ind en mands sæd . Vasectomies er generelt betragtes som permanente . Selv om der er omvendt procedurer til rådighed , har disse ikke altid resultere i at bringe tilbage fertilitet . Der er to hovedtyper af vasectomies

Fordele


En vasektomi anses for at være en fordel for mænd , fordi det er en ambulant kirurgi , som er relativt hurtig og smertefri . Ud over dette er vasectomies billigere end kvindelige sterilisation eller tubal ligering . De er også endnu mere økonomisk end prævention medicin , som skal tages regelmæssigt .

Konventionelle vasectomy


Et almindeligt vasektomi er en kirurgisk procedure, der kræver lave små snit på hver side af pungen . Sædlederen , et rør , der forbinder testiklerne med urinrøret og formidler sæd , skæres og forseglet . Resultatet er , at sæden ikke er i stand til at nå prostata , hvor det kombinerer med sæden . Hvis sæden ikke indeholder nogen sædceller , vil manden være ude af stand til at gøre en kvinde gravid .

nonsurgical vasectomy


Også kendt som en no- skalpel vasektomi , ikke- kirurgisk metode svarer til den konventionelle proceduren i at formålet er det samme . Sædlederen skæres , forhindrer sædcellerne i at nå prostata at blande med sæden . Men forskellen er , at ikke-kirurgiske vasectomies ikke indebærer snit på pungen . I stedet er et redskab til at punktere huden og derefter strække det for at nå rørene . Fordelen ved en ikke-kirurgiske vasektomi er, at der er meget lidt blod i den procedure, fordi indsnit ikke er lavet . Således healing er hurtig og sjældent producerer ar .

Risici

De mest almindelige bivirkninger af vasectomies er hævelse og blå mærker , som normalt ikke alvorlige og forsvinder naturligt . Der er dog nogle komplikationer , der kan opstå . Et komplikation er epididymitis eller orchitis, som er karakteriseret ved hævelse og smerter i bitestiklen eller testis hhv. En anden komplikation , der bør overvejes , er en bivirkning af immunsystemet . Sæden , som stadig produceres af testiklerne selv efter , er optaget af det organ, der kan udløse et immunsvar .

Effects

Beskyttelse mod graviditet sker gradvist efter en vasektomi . Alternative metoder til svangerskabsforebyggelse som f. eks kondomer anbefales til mindst tre måneder efter indgrebet. Opfølgningsbesøg med den læge, der er nødvendige for at teste sæden for at se om den er fri for sædceller.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------