Position: hotel888 > 2 >

acl reparation terapi

   Forreste korsbånd ( ACL ) kirurgi er en kirurgisk procedure at reparere en tåre eller anden skade på ledbånd . ACL kirurgi er normalt en artroskopisk procedure , hvor en kirurg gør et lille snit og udfører operationen ved hjælp af et lille kamera og værktøj gevind gennem incisionen . ACL kirurgi kræver en periode med postoperative fysioterapi at genoprette korrekt bevægelse og funktion i knæet

første par uger


De første par uger efter ACL kirurgi er den tidlige fase af revalideringen . Umiddelbart efter operationen , vil du sandsynligvis blive placeret på krykker , og de indledende behandling vil være temmelig lys for at sikre passende heling af den kirurgiske transplantat eller andre ACL reparation . Øvelserne i denne fase af behandlingen har til formål at bevare og øge din vifte af bevægelse og for at bevare og øge din muskelstyrke . Den nøjagtige øvelser vil blive fastlagt af din fysioterapeut og kan omfatte strækøvelser . Afhængig af din operation og fremskridt , din fysioterapeuten kan have du begynder at bruge en stok i stedet for krykker enten en del vej gennem denne fase eller i slutningen af denne fase .

uger Tre og Fire


De fleste af de smerter i Deres knæ skal have aftaget af ugen tre og fire . Fokus for denne fase af behandlingen er at sikre , at knæet er beskyttet . Fordi smerten for det meste er væk , kan du blive fristet til at prøve ting , at din nylig repareret knæet endnu ikke er i stand til . Selv om målene for denne fase vil variere , vil mange fysioterapeuter hjælpe dig med at forbedre din evne til at bøje dit knæ mellem nul og 100 grader . Anbefalet øvelser kan omfatte vand øvelser , mini væg squats , ben presser eller trappe maskiner .

fire til seks uger


Fire til seks uger efter din operation , vil du sandsynligvis fortsætte øvelserne udført i de foregående fysioterapi faser . Din fysioterapeut vil sandsynligvis forsøge at øge antallet af bevægelse i knæet til mellem nul og 130 grader . Modstand på øvelser som trapper maskiner og stationære cykler vil sandsynligvis stige . Hertil kommer , i denne kritiske del af dit rehabilitering din terapeut vil sandsynligvis anbefale hjem øvelser til at forbedre din balance , styrke og vifte af bevægelse .

seks til otte uger

Seks til otte uger efter din operation ofte kaldes moderat beskyttelse fase . I denne fase , vil din fysioterapeuten fortsætte med at arbejde med dig for at give dig hele spektret af bevægelse i knæet . Modstand vil sandsynligvis stige på maskine øvelser . Din terapeut vil sandsynligvis tilføje vægte til andre øvelser .

otte til ti uger

I uge otte til ti , får du meget tæt på slutningen af din behandling . Denne fase , også kaldet let aktivitet fase , understreger styrke og balance . Din terapeut kan udvide øvelser til også at omfatte lunges og intensivering øvelser med større højder end før .

Tilbage til Aktivitet

På dette punkt , efter ti ugers behandling , kan din terapeut anbefale en tilbagevenden til aktivitet . Terapi og motion vil sandsynligvis fortsætte i nogen tid , men det er mere af en bevarelse og styrkelse program . I nogle tilfælde kan din fysioterapeut anbefale en bandage for en tid for at beskytte dine knæ når du deltager i atletisk og arbejdsrelaterede aktivitet . Din fysioterapeut og kirurg kan anbefale fysisk funktion test på de tre og seks måneder mærkedage for din operation .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------