Position: hotel888 > 2 >

lumpectomy procedurer

  

Hvad er en lumpektomi ?


En lumpectomy er en kirurgisk procedure , der anvendes til behandling af brystkræft . Betragtes som mindre indgribende end de tidligere standard radikale mastektomi , indebærer en lumpectomy gør 01:59 snit i brystet for at fjerne en kræftsvulst klump . Lumpectomies er designet til at bevare den nuværende form af brystet .

Efter en lumpektomi , vil en kvinde normalt gå gennem en seks -ugers runde af strålebehandling for at fjerne eventuelle resterende cancervævet . Kemoterapi og hormonbehandling kan også blive ordineret . Kvinder, der har klumper i mere end to områder af brystet , hvis påvirket bryst allerede er blevet behandlet med strålebehandling eller tidligere har haft en mislykket lumpectomy , er ikke gode kandidater til lumpectomies .

Antallet af kræft igen for kvinder , der har lumpectomies er mellem syv og 13,4 procent . En vellykket lumpectomy afhænger af flere faktorer , herunder det faste størrelse , beliggenhed og type . Kvinder med benigne eller noncancerous klumper har lidt at ingen komplikationer . Dog kan en ondartet eller kræft klumper udgør en større udfordringer-væksten i kræft , hurtigere vækst og hvilke dele af kroppen, det kan have spredt sig til , kan alle konsekvenser en lumpectomy udfald .

Lumpectomies er også kendt som kile resektion , bryst bevare terapi , delvis mastektomi , quadrantectomy , tylectomy bred excision biopsi og segmentær excision .

lumpectomy Procedure


Før proceduren , en mammografi ( x-ray af det bløde væv i brystet ) er truffet, og en fin nål biopsi er udført . Hvis svulsten ikke kan findes ved berøring , vil en ultralydsundersøgelse af brystet skal træffes for at bestemme dens placering . Hvorvidt almindelige ( patienten er bevidstløs ) eller lokal ( patienten er ved bevidsthed , men de ramte områder er følelsesløs) anæstesi vil blive administreret afhænger af, hvor omfattende operationen er . Mange kvinder har generel anæstesi .

Under proceduren vil kirurgen gøre et snit enten over svulsten selv eller omkring areola . Tumor er fjernet , selv om kirurgen også vil tage en lille lag af væv til at teste , om kræften er lokaliseret , eller hvis den har spredt sig . Hvis det er nødvendigt , kan en særskilt snittet blive lagt i nærheden af underarm til at fjerne aksil lymfeknuder at teste dem for kræft .
Efter klumper er fjernet , er såret vandede og kirurgen kan indsætte en dræn , der skal fjernes senere . Såret er lukket med opløse sting og dækket med bandager . Lumpectomies normalt sidste 02:59 timer.

Post Procedure


Mange kvinder er i stand til at tage hjem samme dag med efterbehandling anvisninger, men nogle tilfælde kan nødvendiggøre en 01:59 sygehus ophold. Mængden af brystvæv fjernes vil diktere helingsprocessen . De fleste kvinder kan genoptage regelmæssige daglige aktiviteter i én til to dage , selvom løfte noget over 5 kg. er normalt begrænset . Smertestillende medicin, kan få ordineret og en velsiddende BH bør bæres i en hel uge efter operationen .

Risici

Som med enhver operation , risici der kan forventes . Udseendet af brystet kan ændre sig, herunder dimpling og en ændring i form og størrelse . Rækken af bevægelse i skulderen kan blive berørt , og der kan være et tab af følelsen på underarm eller påvirket bryst .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------