Position: hotel888 > 2 >

typer af mastectomies

   En mastektomi er en kirurgisk procedure , der indebærer en delvis eller fuldstændig fjernelse af brysterne og det omgivende væv . Kvinder, der lider af brystkræft , der ikke reagerer på kemoterapi eller strålebehandling kan vælge at få en mastektomi . Den type mastektomi en kvinde har brug for , afhænger af , hvilken type og stadium af brystkræft , og hendes alder og sygdomshistorie . Det tager typisk mellem 2-3 timer at udføre en regelmæssig mastektomi

Radikale


Den mest vidtgående form for mastektomi er den radikale mastektomi , der indebærer fjernelse af hele brystet , samt areola , brystfinner muskler ( placeret under brystet ) , nogle fedtvæv og lymfeknuder ( placeret under armen ) . Denne type mastektomi udføres ikke så ofte som det var tidligere. Det er typisk forbeholdt ekstreme tilfælde , hvor brystkræft spreder sig til andre muskler i brystet . De mest almindeligt udførte form for mastektomi er modificeret radikal mastektomi , som fjerner hele brystet , areola og de fleste af lymfeknuderne under armen .

Simple


En simpel mastektomi , også kaldet total mastektomi , omfatter fjernelse af hele brystet , inklusive brystvorten området . I nogle tilfælde biopsi en sentinel lymfeknude kan være påkrævet , og det fjerner nogle af de lymfeknuder omkring brystet

Skin Sparing


Kvinder, der er en høj risiko for at udvikle brystkræft kan undergå en forebyggende foranstaltning kaldet . subkutan ( nippel besparende ) mastektomi , som indebærer fjernelse af brystvævet , men ikke huden , areola eller lymfeknuder . En hud-besparende mastektomi ( hvor 90 procent af huden på brystet er urørt ) kan være en mulighed for patienter, der gennemgår rekonstruktionskirurgi umiddelbart efter mastektomi .

Delvis

Nogle gange er kræft koncentreret i en bestemt del af brystet . I sådanne tilfælde kan de fleste af brystet blive bevaret ved at udføre en delvis ( segmentær ) mastektomi , som kun fjerner kræft del af vævet .

En qaudrantectomy fjerner en kvadrant eller en fjerdedel af brystet , huden og nogle omkringliggende væv . Desuden kan nogle lymfeknuder også fjernes ved en axillær knude dissektion . En lumpectomy (wide excision ) fjerner en større del af brystvævet end en qaudrantectomy .

Excisional Biopsi

For små tumorer , som ikke udviser tegn på vækst , kan en excisional biopsi være nok . Det indebærer at fjerne kræft læsion i bryst og nogle af de omkringliggende raske brystvæv . Yderligere kirurgi kan ikke kræves, hvis excisional biopsi er en succes .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------