Position: hotel888 > 2 >

hvordan er en MR-scanning af urinrøret udført ?

  

Hvad er en MR ?


MR står for Magnetisk Resonans Imaging . Det er et system af elektromagneter , der arbejder sammen med pulser af stærkt specificeret radiobølger til at producere et billede . I modsætning til X-stråler og CT-scanninger , som påberåbe sig at skabe billeder af de sammenlignende tætheder mellem knogler, muskler og organer , der er MRIs i stand til at skelne mellem de forskellige bløde væv i kroppen , hvilket betyder at de gør sonderende kirurgi forældet .

Forberedelse til procedure


Som allerede sagt , MRIs stole på ekstremt kraftige magneter til at generere billeder . Når denne teknologi blev først i brug , mange mennesker har oplevet alvorlige skade ved at være i magnet 's nærhed med metal implantater som f. eks granatsplinter fra gamle skader , metalbenene fra operationer , pacemaker , og tandimplantater . Magneten bogstaveligt talt revet dem ud af patienterne 'organer . Med henblik herpå gennemgår patienten en række af X-stråler for at sikre, at der ikke findes sådanne metal farer under deres hud , før de har MR .

I tilfælde af urinrøret MRIs , en kontrast der ændrer den lokale magnetiske felter i cellerne er det imprægnerer er påkrævet . Normalt en sygeplejerske indsætter et kateter , der indeholder denne modsætning op længden af urinrøret i blæren nogle minutter før MR . Patienten så tisser det ud til pels inde i urinrøret umiddelbart før træde ind i MR- rummet .

MR af urinrøret


Patienten er rettet til at ligge på et motoriseret bord . Tabellen er forbundet til MRI -maskine, der vises som en stor terning med en vandret orienteret rør i midten. Tabellen glider patienten ind i røret , stoppe når lyske er centreret med MRI maskinen . I maskinen , er omkring patienten to enheder indstillet på cirkulære spor . Den ene er kendt som en spole , der kan udsende og modtage radio bølgeenergi . Den anden er elektromagnet , i de fleste tilfælde en wire indkapslet i et vakuum rør fyldt med flydende helium .

Magneten spor over eller under patienten , indtil den står over for patientens urinrøret . En læge eller laborant i et tilstødende værelse bruger en computer kontrolsystem til engagere magnet . Dette skaber en sådan stærk felt , at den enkelte hydrogenatomer , dele af molekyler , der udgør hele kroppen , Orient i en enkelt retning mod magnet , alle undtagen de celler, der er imprægneret med kontrasten . Den læge eller teknikeren så engagerer radio spole , som sender et signal om en veludviklet frekvens , som kun berører de brintatomer i kroppen , minutiøst at ændre deres orientering på grund af den energi, det giver for dem.

Spolen er slukket , og de berørte brintatomer langsomt tilbage til orientering skabt af magnet , og afgiver den overskydende energi , som de gør det . Denne energi er sanses af spolen og sendes til den læge eller teknikeren 's edb-system , som fortolker det i en to-dimensionalt billede eller tværsnit af urinrøret .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------