Position: hotel888 > 2 >

kost efter nyre fjernet

   Læger anbefaler nephrectomistatus , eller fjernelse af et af kroppens to nyrer , for en patient med sygdom i nyrerne eller en person er villige til at donere en nyre til en anden patient . En person kan leve et normalt liv med en sund nyre , så hvis de resterende nyre bevarer fuld funktion , kan en læge anbefale meget få, om nogen , kosten restriktioner efter tilbagebetalingsperioden for nyre fjernelse kirurgi . Ellers patienten spiser en nyre-sund kost for at bevare de resterende fungere i det ene nyre

Under Hospital Recovery


Hvis du har en nephrectomistatus , det medicinske personale tilfører næringsstoffer og væsker gennem en IV for den første dag eller to . Fordøjelsessystemet behov for tid til at restituere sig efter en større operation . Du kan have et kateter indsat i kroppen i et par timer efter operationen for at tømme blæren . Nogle patienter tåler nipper små mængder af væske eller sutte is chips til de første 24 timer efter operationen .

Inden for et par dage , en patient , der har fået fjernet nyre begynder en flydende kost . Det flydende kost letter fordøjelsessystemet tilbage i funktion. Lad plejepersonalet vide om nogen forstoppelse i løbet af denne periode . Det er vigtigt at holde tarmene bevægelse mens overvinde en nephrectomistatus , så lægen kan ordinere en taburet skyllemiddel . Drik masser af vand for at forhindre forstoppelse .

Når fordøjelsessystemet fungerer normalt inden for et par dage , kan du begynde at spise almindelige fødevarer . Nem til at spise igen med almindeligt , kedelig valg . Undgå stegt eller krydret mad . Stress og angst omkring kirurgi eller inddrivelse stammer fordøjelsessystemet , nødvendiggør blid valg i kosten .

At Home


Når du er klar til at blive udskrevet fra sygehuset , vil lægen fortælle dig, hvis du har brug for at spise en speciel diæt . Generelt , efter nephrectomistatus er alle patienter at vide, at drikke masser af væske . Dette giver de resterende nyre at holde bevægelige væske gennem kroppen .

Patienter med en sund resterende nyre kan vende tilbage til en normal kost . I almindelighed, er at spise en kost lavt natriumindhold godt for hele kroppen , herunder nyrer , så en læge kan anbefale det for en patient med kun én nyre . Vælg frisk frugt og grøntsager , undgå forarbejdede og emballerede fødevarer , og kontroller etiketter for at undgå natrium . Flavor fødevarer med hvidløg , krydderurter , citronsaft og peber , i stedet for salt og soja sauce . Undgå alkohol og holde op med at ryge for at støtte kroppens helbredende proces .

Hvis du har dvælende nyresygdom eller sænkes nyrefunktion efter fjernelse af nyre , kan din læge ordinere en speciel diæt for nyre sundhed . En kost for kronisk nyresygdom sænker natrium , kalium , protein og væske . Undgå salterstatninger, hvoraf mange indeholder kalium . Vælg naturlægemidler blandinger i stedet . Fordi mange fødevarer med et højt calcium , såsom mejeriprodukter , er også høje indhold af kalium og fosfor , kan din læge ordinere medicin til at holde dine knogler fra at miste calcium . Spis mere vegetabilske fedtstoffer og sukker for at undgå at tabe , og følg ernæringsmæssige retningslinjer for at sikre din krop får ordentlig ernæring og opretholder en sund vægt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------