Position: hotel888 > 2 >

typer af plantar fasciitis kirurgi

   Plantar fasciitis er en af de primære årsager til hæl smerte , undertiden benævnt hælspore . Tilstanden opstår , når den tykke , fiber band af væv i bunden af foden, plantar fascia , bliver hævede og betændte . Den ofte intense smerter forbundet med plantar fasciitis er normalt mest alvorlige første ting om morgenen , før din fod har en chance for at løsne op . Invasiv behandling er normalt ikke nødvendigt , men der er kirurgiske behandlingsmuligheder

Årsager


Ifølge mdguidelines. com , cirka 10 procent af den amerikanske befolkning vil lide af plantar fasciitis . Årsagen til tilstanden er ikke kendt , men det hyppigst forekommer i løbere , folk der er overvægtige , og kvinder, der er gravide . Erhverv , der kræver løbende i lange perioder, kan også føre til plantageejer fasciitis .

Dobbelt så mange kvinder som mænd udvikler tilstand ; hyppigt skiftende fra høje hæle til lejligheder , kan være en årsag .

Diagnose


Din læge vil foretage en fysisk eksamen at bemærke bestemte områder af ømhed og hævelse . Hvis plantar fasciitis er diagnosticeret i begge fødder ( bilateralt ) , kan blodprøver udføres for at bestemme , om du lider af primær forhold , såsom systemiske inflammatoriske sygdomme , en stor gruppe af sjældne sygdomme , der kan omfatte alle organer , herunder hjertet .

Shock Wave Stimulation


Hvis du har kronisk plantar fasciitis , kan du overveje ekstrakorporal trykbølge behandling . Dette indebærer peger lydbølger på det område af hælen smerte for at fremme heling . Den potentielle ulempe er , at dette kan medføre blå mærker , hævelse , smerte og følelsesløshed . Desuden er denne behandling ikke altid hjælpsomme .

Surgery

Kirurgi er sjældent nødvendigt at behandle plantar fasciitis , men når det er flere procedurer er tilgængelige.

Ifølge CMP Medica , procedurer omfatter fjernelse af en hæl spore , helt eller delvis frigivelse af plantar fascia ( form af bindevæv ) , osteotomi ( kirurgisk afskæring ) i calcaneus ( hælen ben ) og boring af calcaneus .

Schon /Baxter Procedure

Den Schön eller Baxter procedure kræver opskæring af den stramme fascia at lindre spændinger .

En undersøgelse offentliggjort i december 2003 af teknikker i Fod ankel kirurgi , af 33 patienter, som havde den procedure , var 82 procent tilfredse med resultatet.

DuVries Teknik

Den DuVries teknik indebærer et snit i hælen anspore og fjerne plantar fascia . Nogle patienter vil opleve følelsesløshed langs incisionen , der kan vare i flere måneder efter operationen .

bivirkninger kan også omfatte en svækkelse af buen i din fod .

Planter Fasioctomy

En plantar fasciotomy indebærer brug af et endoskop ( en lang , tynd instrument , der anvendes til mindre kirurgiske indgreb ) . Denne procedure giver mulighed for direkte visualisering af plantar fascia i et område , der ikke kan tænkes at komme i direkte kontakt med nerve væv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------