Position: hotel888 > 2 >

virkninger efter at have en komplet hysterektomi

   Et komplet hysterektomi er en operation udført på en kvinde til at fjerne hele livmoderen . Operationen kan udføres vaginalt , laparoscopically eller abdominally . Den kirurgiske fremgangsmåde afhænger af den enkelte , og bivirkninger efter en komplet hysterektomi varierer

Ændringer i hormonbalancen


Hvis patienten er præmenopausale , vil ændringer i hormonbalancen opstå efter en komplet hysterektomi . Æggestokkene er ikke længere i stand til at producere hormoner .

Overgangsalderen


Den pludselige hormonelle chok efter en komplet hysterektomi kan forårsage en debut for tidlig overgangsalder . Dette adskiller sig fra en naturlig overgangsalder , da symptomerne ( såsom hedeture ) er hurtige .

Træthed


Kvinder , der gennemgår en komplet hysterektomi sandsynligvis til at opleve træthed umiddelbart efter operationen . Denne træthed kan vare hele genopbygningsprocessen.

Osteoporose

Et fald i knogletæthed og dermed en større risiko for at udvikle osteoporose efter en komplet hysterektomi er muligt . Dette tilskrives faldet i østrogenniveau efter indgrebet , fordi østrogen er forbundet med calcium i knoglerne .

Seksuel Effects

Nogle kvinder oplever seksuelle bivirkninger efter en komplet hysterektomi , fordi skeden forkortes og lukket ind i en lomme . Nogle kvinder finder også , at smøring under ophidselse , er mindsket eller fjernet helt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------