Position: hotel888 > 2 >

hvad er bivirkningerne af at have en æggestok fjernet ?

   Æggestokkene er mandelformede kirtler hos kvinder , der er ansvarlige for at fremstille hormonerne østrogen , progesteron og testosteron . Æggestokkene også holde follikler , der producerer æg til potentielle befrugtning . Der er flere grunde til, at begge eller bare en æggestokken kan fjernes . Sundhedsmæssige forhold som endometriose eller udvikling af en stor cyste kan berettige fjernelse . En byld eller risikoen for kræft kan også udløse en læge til at overveje at fjerne en æggestok

Du skal bruge: .
målebånd.
Flere bh'er til at måle og prøve .
Papir .
Blyant .

Fjernelse


Et eller begge æggestokke fjernes ved et kirurgisk procedure kaldet en ooforektomi eller en ovarieektomi . En ooforektomi , der fjerner to æggestokke er kendt som en bilateral oopheroctomy , en enkelt æggestok fjernet kaldes en ensidig oopheroctomy . Ifølge Mayo Clinic , udfører kirurgen proceduren under bedøvelse . Operationen kan enten være en åben procedure eller en laparoskopi , afhængigt af situationen .

The Other ovarieceller


Creighton University Medical Center forklarer , at i de fleste tilfælde af ensidig oopherectomy , æggestokkene , der forbliver overtager opgaver i æggestokkene , der blev fjernet . Hvad dette betyder , at den enlige æggestokken producerer den samme mængde østrogen , der blev produceret , da der var to æggestokke , og det er også producerer æg til befrugtning . Normalt ægløsningen sker på skiftende sider hver måned , men efter ensidig oopherectomy , sker ægløsningen på den samme side på en månedlig basis.

Conception


Det er stadig muligt at undfange et barn , selv med en enkelt æggestok . Magicalia Forældre rapporter om, at fordi den enkelte æggestokken overtager for den manglende æggestokkene , at ægløsningen som skal finde sted for en kvinde bliver gravid stadig forekommer. Dog kan komplikationer såsom livmoderen sammenvoksninger eller æggeleder skader ( som kan udvikles som et resultat af kirurgi ) giver et mindre fald i niveauet af en kvindes fertilitet .

GnRHa /HMG

Kvinder , der har problemer ved at blive gravide på grund af en skade , der opstod under fjernelse af en æggestok kan gives injektioner af GnRHa ( gonadotropin -releasing hormon agonist ) og HMG ( human menopausalt gonadotropin ) . Begge disse hormoner hjælper til at fremkalde ægløsning . Ifølge Oxford Journals , er kvinder , der kun har én æggestok mindre lydhør over for denne form for tvungen ægløsning . Men en undersøgelse foretaget af Amir Lass , Moses Paul , Raul Margara og Robert MLWinston af Institut for Obstetrik og Gynækologi , Royal Postgraduate Medical School , Hammersmith Hospital , London , viser , at graviditeten blandt kvinder , der har en æggestok , er det samme som for kvinder , der har begge æggestokke intakte .

Overgangsalderen --- Lidt Tidlig

Kvinder , der har haft en æggestok fjernet , kan opleve tidlig menopause . Overgangsalderen forekommer normalt hos kvinder , der er over 50 år . Ifølge OBGYN. net , normalt den eneste æggestokkene ikke producere noget mere follikler , end det normalt ville . Denne reduktion af follikler kan føre til en tidlig overgangsalder scenario .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------