Position: hotel888 > 2 >

hvordan er n. peroneus -senen kirurgi gjort ?

  

Hvad er Paroneal Sene ?


Sener er væv i kroppen , der forbinder muskler og knogler til hinanden . Der er faktisk to n. peroneus sener på hver fod . De stammer i den nederste kalv i ryggen af hvert ben og udvide ned , trækker kraftigt frem , når de passerer under fibula ( ydre ankel ) . Et forbinder til benet nær ydersiden af midfoot , kaldet den femte metatarsal . De øvrige krøller under foden for at vedhæfte på undersiden af buen . De fungerer for at sikre stabilitet og kontrol af anklen , når vægten er lagt ned på foden , for eksempel når vi går eller løber . Uden dem ville anklen give ud , når vi prøver at gå , og vi ville falde . Desværre n. peroneus sener gennemgå en stor belastning på det punkt , hvor de passerer under fibula og over tid kan begynde at flosse eller endda bryde blankt. Dette er kendt som en langsgående n. peroneus tåre og kræver øjeblikkelig operation for at reparere .

Forberedelse


Patienten er forberedt for kirurgi ved at være administreres anti-inflammatoriske medicin . Dette vil holde vævet omkring det beskadigede sener fra hævelse og støtte kirurgen med at afslutte sit arbejde . Lys sedation udføres-propofol eller natrium thiopental i lave doser intravenøst . Dette adskiller sig fra generel anæstesi i at generel anæstesi er en dybere tilstand af bevidstløshed , hvor maskiner er forpligtet til at holde patienten trækker vejret. Huden omkring den ydre ankel er så steriliseret med en jodopløsning .

Kirurgi


Kirurgen begynder med en omkring tre tommer lang incision der vokslys fra bagsiden af hælen til lige under fremspring af den ydre ankel knoglen. Brug retractorer , trækker kirurgens støtte end snittet for at afsløre musklen . Liggende på toppen af musklen er en lyserød stribe , den n. peroneus retinaklet , en kappe af slim adskille n. peroneus sener fra de omkringliggende muskler . Et firkantet snit er skåret i den n. peroneus retinaklet og omhyggeligt fjernet til senere , blottelse af n. peroneus sener . Bruddet burde være indlysende . Sunde , tryksvage senen er en homogen , skinnende grå , mens beskadigede sener ligne individuelle strenge og er en knogle hvid . Opløse suturer er placeret i et mønster kaldet horisontal madras sting . De binder den beskadigede del af senen , og hold det sammen ved at placere konstriktiv vægt på den øverste og nederste ubeskadigede dele af senen . Mere opløse sutur , denne gang af standarden simple afbrudt søm metode , skal du holde n. peroneus retinaklet tilbage på plads , og derefter det samme sker med den oprindelige snit . Såret er bundet og forbandt med steril gaze , og patienten får strenge instrukser om at holde alle vægten ned i benet pågældende i mindst to uger efter operationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------