Position: hotel888 > 2 >

stamceller transplantation vs knoglemarv transplantation

   Siden 1968 har Knoglemarven transplantation procedurer blevet brugt til at behandle sygdomme såsom leukæmi , lymfekræft og immun-mangel lidelser . Til sammenligning er stamceller transplantationer procedurer en forholdsvis ny udvikling inden for medicinsk- videnskab verden . Som en følge heraf er den potentielle anvendelse og risici forbundet med stamceller procedurer som i endnu ikke helt kendte

Du skal bruge: .
Målebånd
. Flere bh'er til at måle og prøve .
Papir .
Blyant .

Identifikation


Transplant procedurer har til formål at erstatte defekte eller beskadigede væv og celler med celler , der er i stand til at erstatte beskadigede væv og genoprette normal funktion i kroppen . Brugen af knoglemarven materiale versus stamceller materiale er faktisk at henvise til to sider af samme mønt , som knoglemarv er en type af stamcelle stammer fra cellerne inde i knoglerne . Stamceller , generelt kan tages fra en række kilder , hvoraf nogle omfatter navlestrengen , føtal materiale, moderkagen , somatiske celler , embryonale materialer , samt knoglemarv materiale . Den type transplantation procedure anvendes, vil afhænge af den type nødvendige behandling og området af de berørte kroppen .

stamceller Bruger


stamcelleforskning er et udviklingsland område , hvor stamceller bruges til at helbrede sygdomme , ingeniør gen-typer og klon dyr og mennesker . Hvad gør stamceller så lovende , er deres evne til at udvikle sig til en række forskellige væv former . Når det bruges til at behandle syge væv , stamceller kan give en permanent kur som nye, sunde celler formere sig og udskifte defekte celle organismer . Denne type transplantation kan en dag give en måde at behandle kræft formationer inde i kroppen . Knoglemarv stamceller bruges til at erstatte usunde knoglemarv hos patienter, der lider af blodbårne sygdomme såsom leukæmi .

stamceller Risici


Som med enhver form for kirurgisk procedure , er visse risici , når der foretages en stamceller transplantation . Hyppige test og eventuelle indlæggelser kan være nødvendigt, efter proceduren er færdig . Personer, der modtager donor stamceller kan opleve , hvad hedder den " graft-versus-host sygdom . " Denne situation opstår , når patientens immunsystem reagerer udplantning af donor stamceller . Symptomer på graft-versus-host sygdom omfatter opkastning , diarré , hududslæt og mavesmerter . Organskader , blodkar skader og sekundær kræft er andre mulige komplikationer , der kan opstå .

Knoglemarven Bruger

Knoglemarven materiale består af det bløde væv , der er indeholdt inde i knoglerne . Dette materiale er ansvarlig for udarbejdelsen og opbevaring af kroppens blodceller . Knoglemarv kan udvindes af brystbenet , hofter , ryggen , ribben og kraniet . Transplant materialer kan anvendes til at erstatte usunde knoglemateriale for personer , der har gennemgået strålebehandling eller kemoterapi behandlinger . Personer, som lider af en genetisk sygdom som Hurler 's syndrom eller adrenoleukodystrophy også kan drage nytte modtage et sundt udbud af knoglemarven materiale .

Knoglemarven Risici

De risici, der er forbundet med knoglemarvstransplantationer variere afhængigt af , hvordan sunde en person er , hvilken type af transplantationer bliver gjort , og hvordan forenelig en donors materiale er . Personer, der har gennemgået kemoterapi eller strålebehandling behandlinger kan opleve komplikationer på grund af den svækkede tilstand , at kroppen er i. Som Knoglemarven materiale kan komme fra patienten eller fra en donor , kompatibilitet risici er mere af en bekymring, når donor materialer anvendes . Mulige komplikationer fra en transplantation inkluderer anæmi , infektion , indre blødninger eller intern-organskader .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------