Position: hotel888 > 2 >

fordøjelsesproblemer efter en galdeblære operation

   Operation for at fjerne galdeblæren , også kaldet kolecystektomi , er ofte anbefalet af læger til behandling af galdesten eller fjerne en syg eller forkert funktion galdeblæren . Patienter, der har galdeblæren kirurgi ofte finde lindring fra deres tidligere forhold , men nogle også opleve efterfølgende fordøjelsesproblemer . Vide, hvad de kan forvente kan hjælpe dem forberede eller hos galdeblæren kirurgi til bedre at klare disse symptomer , og forstå, hvad livsstilsændringer kan bidrage til at mindske deres virkning .

Galdeblære Oversigt


galdeblæren lever lige under leveren og spiller en rolle i fordøjelse . Dens primære rolle er at gemme galde at leveren skaber . Det ligner en lille pose og udvider til ca på størrelse med en pære når den er fuld . Før der spises , er det typisk fuld af galde . Efter at have spist , presser galdeblæren nogle af galde , som hjælper kroppen fordøje fedt , i tyndtarmen .

Diarré


Et almindeligt rapporterede symptom efter galdeblæren kirurgi er diarré . Med tabet af galdeblæren , er galde ikke længere leveret i små , afmålte men bevæger sig ind i tarmen , så snart den er skabt af leveren . Bile får tarmen til at udskille væsker . Da tarmen modtager nu større mængder af galde end før , kan denne øgede tarmsaft forårsage mad at bevæge sig hurtigt gennem tarmen , der forårsager diarré . Ofte , oppustethed og gas ledsage diarré .

Kvalme og opkastning


Umiddelbart efter operationen kan nogle patienter opleve kvalme og endog opkast . Disse symptomer typisk ikke vises straks . I stedet , når patienten begynder at bevæge sig rundt eller komme op af sengen , kvalme er almindeligt . Sygehuse anbefaler , at patienter, der er kvalme og opkastning lad det medicinske personale kender da dette kan forstyrre oral smertestillende medicin samt give fysisk ubehag .

Postcholecystectomy Syndrom

Hvis symptomer på galdeblæren problemer fortsætte efter kirurgi eller nye symptomer Kan patienten have postcholecystectomy syndrom . Ifølge en 2007 papir ved Dr. Eldon A. Shaffer , offentliggjort i Merck Manualer Online Medicinsk Bibliotek , denne betingelse synes i op til 40 procent af patienterne . Den producerer et symptom kaldes dyspepsi , hvilket er en betegnelse for øvre mavesmerter , oppustethed , bøvsen , kvalme og en følelse af at være fuld efter at have spist kun en lille mængde mad .

Drug Behandlinger

Kronisk diarré hos patienter , som har undergået en galdeblære fjernelse kirurgi er blevet behandlet med et lægemiddel kaldet colestyramin ( mærke Questran ) . Dette stof blev oprindeligt skabt som behandling for forhøjet kolesterol i blodet . Det virker ved at fange og deaktivere galdesalte findes i tarmen , som er en del af galden udskilles af leveren .

Kost

Efter at have galdeblæren kirurgi , kost påtager sig en vigtig rolle . Fjernelse af galdeblæren har ændret hvordan fødevarer behandles i tarmen , og nogle fødevarer kan forværre symptomerne på diarré og oppustethed . Under retableringen, er patienter rådes til at forbruge en flydende diæt for at undgå overvældende fordøjelsessystemet og for at mindske følelsen af kvalme . Fødevarer, der forårsager gas , som broccoli , bør spises i moderate eller undgået at reducere oppustethed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------