Position: hotel888 > 2 >

problemer med inkontinens efter prostatektomi

   Efter hudkræft , er prostatakræft den hyppigste kræftform diagnosticeret hos mænd i Amerika . Ifølge den amerikanske Cancer Society , er det diagnosticeret i omkring en mand ud af hver seks . Prostatektomi er en effektiv form for behandling , men operationen kan have bivirkninger , herunder problemer med inkontinens

Fakta


prostatektomi er en operation udføres oftest til behandling af prostatacancer . Din læge kan anbefale det, hvis du har stadium T1 -eller T2 prostatakræft , som ikke har spredt sig ud over prostata selv . Mens du er under anæstesi , vil kirurgen gøre et snit i den nederste del af maven eller på din mellemkødet . Hun fjerner prostata sammen med andre væv , at kræften kan have invaderet . En prostatektomi kan også udføres laparoscopically .

Typer


Hvis du udvikler et problem med inkontinens efter din prostatektomi , kan det være forårsaget af et par forskellige faktorer . Den første er pludselige, overvældende trang til at tisse på grund af spasmer i blæren , som det fylder . Den anden er skader på din lukkemuskler , der får dig til at tabe urinen når du hoster , nyser eller gøre fysisk aktivitet , der lægger pres på din blære . Din inkontinens kan også være forårsaget af en kombination af de to .

Behandling


Hvis du stadig har problemer med inkontinens mere end seks måneder efter din prostatektomi , din læge kan tilbyde dig behandlingsmuligheder. Adfærdsmæssige ændringer som timet tømme og drikke mindre væske kan hjælpe med at behandle inkontinens forårsaget af blære spasmer . Medicin er også en behandlingsmulighed . For beskadigede lukkemuskler , omfatter kirurgiske løsninger implantation af en kunstig lukkemuskel , eller en mandlig slynge til at støtte nakken af blæren .

Management

Hvis du ikke er en kandidat til operation eller medicin , kan lægen foreslå måder at håndtere problemer med inkontinens , der efter din prostatektomi . Absorberende puder og undertøj er til rådighed , som er vandtætte rullemadrasser . Udvendige kondom katetre kan samle urin i en plasticpose . Self-kateterisation kan være en hurtig og smertefri løsning . Din læge kan hjælpe dig med at beslutte , hvilken form for ledelse der passer bedst til dine symptomer og livsstil .

Overvejelser

Problemer med inkontinens er ret almindeligt, at mænd, der har gennemgået en prostatektomi . Ifølge den Cleveland Clinic Tidendes Medicing , sætte nogle anslår antallet af mænd, der oplever problemer på over 80 procent . For mange patienter , svinder det problem, eftersom de helbrede efter indgrebet . Din læge kan vente så længe som tolv måneder før foreslå en løsning, som f. eks kirurgi for at sikre, at problemet ikke korrigere sig selv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------