Position: hotel888 > 2 >

post brok kirurgi smerter

   Hvert år , læger udfører mere end en halv million brok reparationer i USA . Den mest almindelige er lyskebrok , hvor tarmen skubber gennem en svaghed i bugvæggen . Der er to store teknikker til at reparere brok kirurgisk , og begge kommer med en vis grad af smerter under inddrivelse . Styre det er et spørgsmål om at tage dine smerter recepter , som lægen har ordrer for aktivitet efter operationen , og på udkig efter usædvanlige smerter , der kan være et tegn på infektion eller anden komplikation .

type kirurgi


Den slags smerte du har , afhænger i høj grad af , hvilken type kirurgi lægen vælger at reparere din brok . Der er to store typer hernia-. herniorrhaphy og hernioplasty

Herniorrhaphy er en åben og invasiv reparation af en brok . Lægen gør et snit i lysken og skubber fremspringende tarmen tilbage inde i bugvæggen . Kirurgen derefter syr revet musklen sammen igen .

Hernioplasty er en langt mindre invasiv procedure . Det svarer til patching et iturevet stykke tøj . Kirurgen gør flere små snit og bruger en laproscope , et instrument med et lille kamera på spidsen , for at se ind i patientens krop . Watching proceduren på en skærm i operationsstuen , kirurgen syr en maskeplet over brok

funktioner


Brok kirurgi smerte er centreret på maven . De muskler , der er blevet syet sammen er aktive og healing , og når de trækker på masker , det forårsager smerte . Desuden er det snit healing , så gør noget , men hviler dette område af kroppen kan forårsage en skarp jag af smerte .

Gåture lige , sidder oppe ved hjælp af badeværelset , tage et bad og seksuel aktivitet alle kan være meget smertefuldt i dage eller uger efter brok operation .

Tidsramme


Hvor hurtigt du forlader hospitalet og inddrive afhænger af, hvilken type operation du havde , og din generelle fitness gå ind i proceduren . Ifølge Mayo Clinic , patienter, som har herniorrhaphy eller ikke-laproscopic hernioplasty nødt til at vente fire til seks uger for at genoptage normal og smerte-fri aktivitet .

Da laproscopic hernioplasty er mindre invasive , inddrive gange generelt hurtigere . Patienter som regel forlade hospitalet samme dag som kirurgi og kan vende tilbage til arbejde eller skole inden for tre til fire dage . De opfordres til at være oppe og gå dagen efter operationen , og generelt kan genoptage normal aktivitet helt i en uge eller to .

Management

Post-kirurgi smerter er overkommelig med receptpligtige smertestillende medicin , og lempelse tilbage i aktiviteter som din læge råder . Hvis din læge fortæller dig, at tage tingene let den første dag , skal du følge de råd , smerter generelt er mild i de første 24 timer efter operationen, men vokser mere intens i løbet af de næste par dage . Overexerting dig selv på den første dag kan gøre de næste par dage mere smertefuldt end de ville være normalt .

Intense post-kirurgi smerter kan behandles med specielle smertestillende indsprøjtninger .

Uregelmæssig Pain

Visse smerter er normalt efter en brok operation , men andre former for ubehag kan være et tegn på infektion eller komplikationer. Ifølge den Society of American Gastrointestinal og Endoskopisk kirurger , skal patienterne se deres læger , hvis de har en vedvarende feber på mere end 101 grader F , blødning eller hævelse i lysken .

Andre symptomer , der kræver øjeblikkelig lægehjælp omfatter nonstop kvalme eller opkastning , stædig smerte , manglende evne til at urinere , kulderystelser , hoste , åndenød , pus , og voksende rødme i nærheden af indsnit , og den manglende evne til at spise eller drikke .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------