Position: hotel888 > 2 >

typer kirurgi saks

   På grund af sin fulde fingerspids kontrol , giver operation saks en mere stabil skæring evne end skalpeller og knive . Den dobbelte kanter pivot design er højt respekteret for sin holdbarhed og alsidighed . En af nøglerne til en operation 's succes afhænger af , hvilken type kirurgiske sakse . Som sådan , mange typer af højt specialiserede kirurgi sakse er til rådighed til at udføre specifikke funktioner under en operation . De mest almindelige typer af kirurgiske sakse er Mayo , Metzenbaum , Littauer , og Stevens

Mayo Saks


Mayo saks er tunge kirurgiske sakse bruges til at skære store væv og fascie . Disse sakse er tunge i vægt , og har et smalt , men stumpe , spidse vinger . Disse sakse er tilgængelige i regelmæssig og ekstra lange størrelser .
Vingerne af Mayo saks kan enten være lige eller buede . Straight- bladede Mayo saks er designet til at skære kroppens væv nær overfladen af såret . Brug disse saks til at skære sutur , masker , bandager og bånd . På den anden side giver krumme-bladet Mayo saks dybere indtrængen i såret , at dets lige -bladet modparter ikke kan nå . Den buede design gør saksen til at skære tykke lag af væv som dem der findes i livmoderen , muskler , bryst og mund .
Under den kirurgiske procedure kan Mayo kirurgi scissor fungere som en dissekering instrument ved at trænge ind i vævet med tips lukket . Når indsat , er de sakse åbnes , så knivene spredt ud i vævet .

Metzenbaum Saks


Den Metzenbaum kirurgiske sakse ligner udseendet af Mayo kirurgiske sakse , bortset fra at det er lettere og håndtagene er længere . Også den Metzenbaum sakse 's vinger og midterste del er mere snævre .
Metzenbaum saks har matchende ender og omfatter kort-buet eller lang stump designs . Førstnævnte er brugt til at skære overfladiske , sarte væv , mens sidstnævnte er bygget til at skære dybt , sarte væv .

Littauer Saks


Littauer saks er designet til at skære hud suturer og sting . En af dens vinger er formet udpræget som en krog . Dette design gør det muligt for saks til at glide under en sutur nemt og undgå sutur glider ud i slutningen af bladet , mens der skæres .

Stevens Saks

Dette scissor er en højt specialiseret kirurgisk saks , der kan bruges til tenotomy eller øjendråber kirurgiske operationer . Stevens sakse er relativt små , måling kun 4 u00BD inches lang , med smalle vinger , men store håndtag .

Overvejelser

Kirurgiske sakse og andre instrumenter er ofte lavet af rustfrit stål , fordi de er let desinficeres , vedligeholdes , og er holdbare . Imidlertid kan det ofte være lavet med titanium eller nitonil . Kendskab til de anvendte materialer til at gøre saksen hjælper i at vide hvordan man korrekt pleje for dem at øge holdbarheden og reducere slitage .

Tip

Kirurgiske sakse klassificeres ofte i to kategorier baseret på udformningen af spidsen . Der er spids , som kan glide under sømme og afstumpede kirurgiske sakse , der ofte anvendes under operation .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------