Position: hotel888 > 2 >

vaginal hysterektomi vs endometrium

   Når en kvindes liv har været hårdt ramt af voldsom blødning fra skeden , en vaginal hysterektomi eller en fjernelse af endometrium kan være den perfekte middel til at lindre denne ubehagelige gynækologiske problem . Som med enhver livsforandrende beslutning , skal de fordele , ulemper og risici omhyggeligt ruget over med en læge , før der træffes beslutning om den rigtige

Funktion


En vaginal hysterektomi er en ambulant kirurgisk procedure , der fjerner en kvindes livmoder direkte gennem skeden . Kvinder generelt vælger denne metode til at stoppe kraftig blødning fra skeden , skal du fjerne godartede fibroid tumorer , lindre kroniske underlivssmerter eller til at behandle livmoder prolaps . I nogle tilfælde er livmoderhalsen , æggelederne og en eller flere af æggestokkene også fjernet på samme tid . Endometrisk ablation effektivt behandler kraftige menstruationer ved at fjerne kun foring af livmoderen .

Procedure


En vaginal hysterektomi fjerner en kvindes livmoder gennem et kirurgisk snit i hendes vagina . Hendes vagina kan pakkes med medicineret gaze at fremme en hurtigere helbredelse , og snittet er syet lukket . I en fjernelse af endometrium , bruger en kirurg en hysteroskop for at se en kvindes livmoder , og foring fjernes ved hjælp af elektriske strømme , laserstråler , mikroovn varme eller ved hjælp af en ballon-type enhed fyldt med opvarmet væske .

Recovery


Kvinder , der gennemgår en vaginal hysterektomi vil enten forblive på hospitalet i 1-3 dage eller få lov til at gå hjem samme dag . Blødning vil fortsætte i flere dage , og smertestillende medicin og antibiotika for at forebygge infektion er foreskrevet . Ifølge Mayo Clinic , " de fleste kvinder føler sig bedre inden for en uge og lave en fuldstændig genopretning i én til to uger . " Kvinder, som gennemgår en fjernelse af endometrium kan være nødvendigt at tage mild smertestillende og må ikke bruge tamponer i mindst en måned .

Fordele

Kvinder , der gennemgår en vaginal hysterektomi vil ikke længere menstruerer . Ifølge Mayo Clinic , " mange kvinder rapporterer bedre humør og øget følelse af velvære . " Nogle kvinder kan have et bedre sexliv , og bækkensmerter forsvinder . Efter en fjernelse af endometrium , kan nogle kvinder stop menstruation , mens andre kan opleve lysere perioder .

Ulemper

Kvinder , der gennemgår en vaginal hysterektomi vil aldrig blive i stand til at få et barn . Nogle kvinder bliver deprimeret og græmmes efter tabet af deres livmoder , især kvinder , der længes efter at blive gravid . Når en fjernelse af endometrium er udført, kan en kvinde opleve kraftige blødninger igen engang i fremtiden, så proceduren kan være nødvendigt at ske igen . Frugtbarhed er også hårdt ramt efter en fjernelse af endometrium , så kvinder, der ønsker at blive gravide kan være nødvendigt at søge alternativ behandling . Vellykkede resultater af en ablation kan ikke bemærket for omkring tre til seks måneder .

Risici

Risikoen for vaginal hysterektomi er minimal , men kan omfatte blodpropper , infektion eller allergisk reaktion over for anæstesi . Kvinder, der er overvægtige , diabetiske eller som har forhøjet blodtryk er i højere risiko . Der er også en lille risiko for skade på blæren , urinlederne eller tarmen , mens den procedure, der er ved at blive gjort. En fjernelse af endometrium er relativt uden risiko , bortset fra nogle kvinder kan have en negativ reaktion på anæstesi eller kan udvikle en infektion . Blodpropper kan også forekomme , men er sjældne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------