Position: hotel888 > 2 >

robot kirurgi komplikationer

   Robot operation har gjort en masse fremskridt i de seneste år . Der er nu robotsystemer , der kan udføre hjerte , mave , gynækologisk , urologisk og ortopædkirurgi . Som med enhver ny medicinsk teknologi , er det vigtigt at forstå fordelene ved robot kirurgi , samt de potentielle komplikationer , der kan opstå

History of Robotic Kirurgi


Robotic operation blev uropført i 1986 , da en puma robotarm blev brugt til at placere en nål til en hjerne biopsi , og samtidig være styret af CT . Prostataoperation blev uropført ved en robot i 1988 , da Imperial College London udviklet PROBOT . ROBODOC blev udviklet i 1992 , netop mølle lårbenet at acceptere femoralis implantatet i alt hofteledsalloplastik . Den da Vinci Kirurgiske System blev første gang brugt i 1997 , og det har været brugt til hjerte bypass , prostatektomi , urinleder genopbygning og nyretransplantation .

Fordele


Robotic kirurgi har givet nogle operationer skal udføres med større præcision , og via mindre incisioner . Robotter kan aktivere minimalt invasiv kirurgi , på grund af den reducerede behovet for visuelle landmærker for at kunne foretage operationen . Dette kan føre til reduceret risiko for infektion og lavere blodtab . Robot kirurgi kan også øge den nøjagtighed med hvilken operation er udført . Dette kan reducere postoperative komplikationer , såsom behovet for en revision kirurgi , og det kan også føre til kortere inddrivelse gange og en mere vellykket operation .

Typer af komplikationer


For nogen større operation , er der en risiko for en bred vifte af potentielle komplikationer . Robot kirurgi ikke eliminere disse risici . Desuden kan visse andre risici blive stillet . Kirurgi gange kan øges på grund af behovet for at justere robotten korrekt til patienten , hvilket fører til potentiel øget risiko for infektion . Nogle systemer kræver ekstra midler til at fastgøre robotten til patienten , som kan føre til øget blodtab eller infektion . Robot funktionsfejl , mens sjældne , forekommer kan , og kan kræve et system genstart , eller opgivelse af robot del af det kirurgiske indgreb til fordel for de traditionelle teknikker . Endelig kan de lokale personskader forekomme på grund af eksponering for robotten , som ellers ikke forekommer med traditionelle værktøjer og teknikker .

Risici

Typisk er risikoen for komplikationer , der er involveret i robot kirurgi er ikke væsentligt større end i forbindelse med traditionelle , åben kirurgi . Kirurgisk systemer er ofte ikke godkendt til almindelig brug uden at påvise, at de ikke udgør væsentligt mere risiko for en patient . Omhyggeligt at læse over en informeret samtykke aftale kan give en patient en bedre forståelse af de risici , som en bestemt type kirurgi og hvordan disse risici afbødes af robotsystem .

Future Outlook

Robotic operation har været på en markant stigning i de seneste år . Fordelene hidtil synes at opveje omkostningerne. Evnen til at udføre en operation mere præcist , og samtidig være mindre invasive , afbøder eventuelle komplikationer , og som mere forskning foregår , satserne for komplikationer vil blive mindre endnu. I øjeblikket er den væsentligste faktor at hæmme brugen af robotter inden for kirurgi er deres omkostninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------