Position: hotel888 > 2 >

forklaring på en laminektomi

   En laminektomi er en operation for at fjerne en del ( delvis laminektomi , undertiden også kendt som en laminotomy ) eller alle ( fuld laminektomi ) af et segment af knogle kaldet lamina , der dækker nogle nerver i ryggen . En laminektomi kan udføres til at behandle både spinal stenose ( en forsnævring af rygmarvskanalen ) og Diskusprolaps diske , ifølge Mayo Clinic

Identifikation


En laminektomi giver en kirurg adgang til neurale kanalen i ryggen , efter de nordamerikanske Spine Society . Mayo Clinic rapporter om, at denne operation generelt udføres under generel anæstesi og udføres via et snit ned midterlinjen af ryggen .

funktioner


Den muskler over det berørte område af rygsøjlen er flyttet væk , og lamina er helt eller delvist fjernet . Spurs kan fjernes for at lette presset fra spinal stenose , mens skår af disken kan fjernes for diskusprolaps diske , ifølge nordamerikanske Spine Society .

Betydning


The North American Spine Society rapporterer, at en laminotomy ( delvis laminektomi ) bruges normalt til en diskusprolaps , mens stenose kræver en fuldstændig laminektomi .

Overvejelser

En fusion operation , hvor to eller undertiden mere ryghvirvler samles , kan udføres på samme tid som en laminektomi med henblik på at yde støtte til ryggen , ifølge Mayo Clinic .

Risici

Ifølge Mayo Clinic , bl. a. de mulige risici ved en laminektomi blødning , infektion , blodpropper og skader på nerver og blodkar i området samt til den dura mater , der beskytter din ryg .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------