Position: hotel888 > 2 >

hvad er de dele af en anæstesi maskine?

   De mest almindeligt anvendte anæstesi apparatet er en kontinuerlig strøm anæstesiapparatet . Disse maskiner regulerer blandingen af medicinske gasser , såsom ilt og lattergas , med en præcis dosering af bedøvende gas . Moderne versioner har også ekstra udstyr til overvågning af vitale tegn af patienter . Samlet set maskinerne er en kompleks samling af dele, som hver har til formål at udføre en meget specifik funktion

Funktion


Maskinen sluttes til forretninger på hospitalet væggen , der leverer ilt , luft og lattergas . Dinitrogenoxid gør en fremragende bæregas til stærkere bedøvelsesmidler . De gasser ind i maskinen ved et tryk på omkring 60 PSI . Forholdet mellem lattergas til ilt sat ud af anæstesiapparatet er normalt 2- til -1 .

Apparater kaldet Fordampere konvertere anæstesimidler til damp og injicere dem i udgående lufttilførsel . Denne lufttilførsel er mekanisk pumpes til patienten ved hjælp af en enhed kaldet en ventilator . Ventilatoren tillægger en ansigtsmaske via slanger kaldet vejrtrækning kredsløb . Den ansigtsmaske danner en forsegling omkring patientens ansigt for at sikre, at alle de gasser, kommer til patienten og ikke flygte ud i luften , hvor de kan påvirke det medicinske personale .

Controls


Den anesthesiologist behov præcis kontrol over blandingen for at sikre , at en patient er korrekt bedøvet og bedøvet under en operation . Han kan overvåge vitale tegn og justere blandingen i realtid ved hjælp af regulerende til selvstændigt at justere tilførslen af ilt og lattergas . Særskilt kontrol af Fordampere lade specialist til at øge eller mindske mængden af hver narkosemiddel , der gør det til det endelige mix .

Redundans


Der er backup cylindre på maskinen , hvis der er en fejl med hospitalets forsyningslinjer . Mens maskinen er i brug flasker er tændt med regulatoren indstillet til omkring 45 PSI . Da hovedlinjerne er fastsat på et højere tryk , maskinen trækker gassen fra dem , så længe de fungerer ordentligt . Hvis forsyningen fra de vigtigste linjer er svækket eller skæres helt reserven flasker give den gas uden afbrydelser til patientens forsyning .

Sikkerhedsfunktioner

En patient vågner op midt i en operation , eller pludselig bliver følsomme over for smerter , kan være katastrofale . Af denne grund er der flere sikkerhedsmekanismer i stedet på moderne anæstesi maskiner .

Siden højt tryk gasser kan forårsage skader på maskinen, eller værre , at patienten , alle indgående gasledninger indeholder pop-off ventiler . Pop- off ventiler er specialiseret ventiler, der udluftes gassen , hvis det når farlige niveauer af pres .

medicinsk personale , der udsættes for narkose , mens de udfører kirurgi kan betyde en katastrofe . Producenter er klar over dette, så ud over de forsegle dannes af ansigtsmaske en skylningssystem indsamler og bortskaffer udløbne gasser , så de ikke komme ind på operationsstuen.

Andre typer

I tillæg til kontinuerligt flow enheder, der bruges på hospitaler , der er andre anæstesi maskiner , der anvendes til specialiserede formål . En sådan maskine er brugt på slagmarken , hvor kirurgerne kan have til at udføre akut kirurgi . Disse bærbare maskiner er selvstændig , bære deres egne ilt og lattergas tanke . Bærbare maskiner mangler nogle af de sofistikerede deres større brødre . De har mindre backup -systemer på plads, og den manglende scavenging systemer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------