Position: sygdoms > 2 >

Risikoen for blodpropper efter operation

   Blodpropper er klumper af blod , der bliver fanget eller sidder fast i de store vener eller arterier i kroppen . Den blodpropper form til at stoppe blødning efter operationer og er almindeligt forekommende i benene . Når en blodprop pauser fri og er i blodet kan det gå til ethvert organ og forårsage skade ved at standse strømmen af blod til dette organ . Efter operationen , er patienter med høj risiko for blodpropper

Årsager


Efter kirurgi , er patienter, der ikke bevæger sig så godt som før . operationen , og blodpropper kan danne . Når en patient ikke gå og bevæger benene , kan hans hjerte ikke får den rette mængde blod flyde . De pumpefunktion i hjertet er faldet , når blodpropper blokere for strømmen af blod . Også , fordi en patient ben er måske blevet flyttet , vendt og drejet til at udføre operationen , blodkarvæggene kan blive irriteret og beskadiget , hvilket blodpropper til at danne .

Symptomer


Symptomerne på blodpropper efter operation er smerter , varme , rødme og hævelse i benet . Patienter vil også have åndenød , hvis den størkne bryder fri og går til lungerne .

typer af operationer


Alle kirurgi indeholder risici for at udvikle blodpropper , men hofte og knæ operationer har den højeste risiko . Det anslås , at 30 til 50 procent af knæ-og hofteoperationer patienter udvikler blodpropper . Enhver form for fælles udskiftning kirurgi risikerer en blodprop dannes og bryde løs . Operationer , der resulterer i en patient ikke er i stand til at bevæge sig rundt oprette risikoen for blodpropper .

Risici

Nogle mennesker har større risiko for at udvikle en blodprop efter operationen , hvis de har visse sygdomme eller livet faktorer . Rygere , overvægtige mennesker , og mennesker, der har forhøjet blodtryk eller er på p-piller eller hormonbehandling har større risiko for blodpropper .

Behandlinger

Blodpropper behandles med anti-blodpropper medicin som lovenox og Coumadin . Lægen vil bestille disse lægemidler efter operationen , og du bliver nødt til at forblive på dem i 6 til 12 uger . Din læge vil også opfordre til blod arbejde for at sikre, niveauerne er terapeutisk, og han vil overvåge størkne med ultralyd og x-stråler så godt.

Forebyggelse /Solution

Den bedste måde at forebygge blodpropper efter operation er at komme op og bevæger sig-ideelt set samme dag eller næste , afhængig af kirurgi. Også kan strømper og pumper skal anvendes på benene til at komprimere de fartøjer og holde blodet flyder til at stoppe blodpropper fra formning.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------