Position: sygdoms > 2 >

behandling efter livmoderkræft & hysterektomi

   Livmoderkræft er kræft , der rammer kvinder og findes i den reproduktive organ af livmoderen . Hysterektomier er fælles behandlinger for denne kræftform , der involverer at fjerne nogle af eller alle de reproduktive organer . Efter operationen yderligere behandlinger er nødvendige for at sikre , at kræften ikke spredt ud over hele kroppen

livmoderkræft


Ifølge American Cancer Samfund , livmoderkræft er den højest rangerende form for kræft , der påvirker de kvindelige reproduktive system . The American Cancer Society rapporterer også, at i 2009 var der mere end 42. 000 nyanmeldte tilfælde af livmoderkræft i USA alene . De påpeger også, at de fleste tilfælde er fanget i de tidlige stadier , og kan behandles .

Hysterektomi


Ifølge cancerfacts. com , er der to typer af livmoderen , der anvendes til behandling af livmoderkræft . Under en normal hysterektomi livmoderen er fjernet gennem skeden . I en unormal hysterektomi , som nærmer sig gennem maven, alle de reproduktive organer er fjernet.

strålebehandling


Strålebehandling anvendes efter en hysterektomi at målrette de resterende cancerceller . Målet med behandlingen , som bruger høje doser af stråling , er at stoppe kræften i at brede sig til andre dele af kroppen ved at undergrave cellernes evne til at vokse og formere sig . Selvom hovedsagelig anvendes til patienter med tilbagevendende kræft , er behandlingen også undertiden anvendes i tilfælde af tidlig fase kræft , hvor kræftcellerne er for vanskelige at nå ved operation.

Kemoterapi

Kemoterapi er en anden post- operation behandling for livmoderen kræft . Det er ofte brugt i forbindelse med strålebehandling og har mange bivirkninger . Behandlingen bruges til at dræbe hurtigt delende celler , ideelt dræbe kræft , men der er ingen differentiering mellem gode og dårlige celler . Kemoterapi dræber alle celler i dens målområde , herunder hårsækkene og de hvide blodlegemer i immunsystemet .

hormonbehandling

Hormone behandlinger anvendes til behandling af bivirkninger af at miste forplantningsorganer i løbet af en hysterektomi . De bidrager til at erstatte de hormoner kroppen er ikke længere gør og mindske symptomer såsom hedeture og humørsvingninger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------