Position: sygdoms > 2 >

hvor er en splittet rotator manchet ondt?

   Rotator manchet er en serie af fire små muskler, der støtter skulderen og give det mulighed for at afslutte sine forskellige og komplicerede bevægelser . Disse muskler er sårbare over for skader-såsom en tåre-gennem overforbrug eller et fald . En revet rotator manchet vil resultere i alt fra lettere ubehag til betydelige smerter i hele skulderen

Primary Smerter


De første tegn på en revet rotator cuff , når en person ikke har lidt et større fald , eller hvis der ikke synes at være en enkelt hændelse, som har forårsaget problemet er smerter , når hæve eller sænke skulderen . Denne smerte er oftest øverst på skulderen . Når den enkelte når frem , er bevægelsen begrænset, og det kan være ledsaget af smerter i den bageste del af skulderen .

Symptomer


Der er yderligere symptomer udover smerter med en iturevet rotator manchet . I begyndelsen , kan smerten ikke være meget betydelig , og som kan give en falsk følelse af sikkerhed, at skulder ikke er alvorligt kvæstet . Andre symptomer til at se ud for omfatter atrofi af musklerne omkring skulderen , svaghed ved løft eller dreje armen og en cracking støj , når du løfter skulderen til forskellige positioner .

Årsager


Mange rotator cuff skader er forårsaget af overforbrug . Da de fire muskler ( supraspinatus , infraspinatus , subscapularis og teres minor) i rotator manchet er små , kan de blive beskadiget temmelig nemt . De fleste skader sker fra gentagne overhead bevægelser såsom pitching eller smide i baseball , tennis , vægtløftning og volleyball . Personer over 40 år er også sårbare over for rotator cuff skader , fordi musklerne mister meget af deres elasticitet , som årene går.

Diagnose

Din læge vil foretage en fysisk undersøgelse for at afgøre, om en patient har en rotator cuff tåre . Han vil tage en historie om , hvordan skulderen var skadet , og derefter kontrollere, om ømhed . Han vil også forsøge at afgøre, om der er ustabilitet i området ved at bede patienten om at udføre visse opgaver . Men den væsentligste bestemmelse kommer fra en MR-scanning ( magnetisk resonans imaging ), der vil påpege det specifikke område , og som muskel er revet .

Behandling

I mange tilfælde vil lægen ordinere ikke- kirurgiske muligheder som resten , anti-inflammatoriske medicin , steroid injektion og lys øvelser for at hjælpe skulderen bedre. Hvis tilstanden forværres , kan kirurgi være indiceret . Kirurgi kan udføres på en ambulant basis med en artroskop i mange tilfælde. Fuldstændig inddrivelse kan tage seks måneder eller længere for en aktiv sportsudøver .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------