Position: sygdoms > 2 >

kirurgiske prævention muligheder

   Kirurgisk prævention muligheder skabe en mere permanent løsning på spørgsmålet om prævention . Muligheden for kirurgisk sterilisation er tilgængelig via en læge pleje. Kirurgiske prævention kan have bivirkninger afhængig af metoden , som hormon udsving og overgangsalder symptomer . Tilbageførsel af kirurgisk prævention er dyrt og kan ikke være muligt , bør så konsekvenserne overvejes nøje , når du vælger denne mulighed

før operation


Besøg en læge med speciale i reproduktiv sundhed, eller en gynækolog for at diskutere kirurgisk prævention muligheder . Mulighed for kirurgiske prævention er bedst for dem , der ikke har planer om at begynde eller øge deres familie . Da kirurgisk prævention er sjældent reversibel , kan lægen vurdere patientens sygehistorie og anbefale mindre permanent muligheder .

Når operationen er besluttet , vil lægen diskutere procedure og eventuelle bivirkninger . Kirurgisk prævention kan være invasive og kan have en effekt på kroppens kemiske balance , især for kvinder. Disse virkninger bør drøftes på forhånd , så patienten er forberedt . Lægemidler såsom antibiotika kan være nødvendig , før operationen.

Kvinde indstillinger


Kvinde muligheder for kirurgisk prævention omfatter tubal sagsanlæg og hysterektomi . Tubal retssager er den proces af afskærmningen af æggelederne ved hjælp af en klemme , band , knude eller Cautery . Dette forhindrer modne æg fra ind forplantningsorganerne , gør befrugtning umuligt . Tubal retssager er undertiden reversibel , men det er en dyr løsning . Operationen er ikke invasive og påvirker ikke hormon balancer , så bivirkningerne er minimale . Tubal retssager er med øjeblikkelig virkning , men forhindrer ikke mod seksuelt overførte sygdomme . Selv om dette er en kirurgisk præventionsform , skal det bemærkes, at der stadig er en lille mulighed for at blive gravid , og skal dette ske chancerne for en graviditet uden for livmoderen øges .

A hysterektomi er en mere invasiv procedure og indebærer fjernelse af en del af eller hele livmoderen og æggestokkene . Kvinder, der har fået fjernet livmoderen , kan ikke blive gravid , og livmoderen er ikke vendbare. Denne operation er ofte gjort for kvinder, der har en risiko for visse former for kræft som f. eks livmoder eller ovariekræft , eller som har aggressive sygdomme , der ikke reagerer på behandlingen, med prævention er en bivirkning af operationen .

hysterektomier medføre øjeblikkelige overgangsalderen , hvis æggestokkene er fjernet . Dette resulterer i hormon-relaterede bivirkninger såsom hedeture , uregelmæssige eller manglende menstruation , humørsvingninger og vaginal tørhed . Hormonsubstitutionsbehandling kan anbefales til kvinder , der har fået fjernet livmoderen udført . Denne operation har en rekonvalescensperiode på 2-8 uger.

Mand indstillinger


Vasectomies er en metode til mandlig sterilisation . Under en vasektomi sædlederen , der bærer sperm ind i sæd , er brudt. Efter operationen forbliver seksuel funktion den samme , kun ejakulere ikke indeholder sædceller . Dette forhindrer en kvindelig partner fra at blive gravid , selvom hun er ægløsning under samleje .

Vasectomies ikke umiddelbart effektive , og andre metoder til svangerskabsforebyggelse skal anvendes til at forhindre graviditet, indtil en sædprøve til analyse viser ingen sædceller . De bør betragtes permanent , som en operation til at vende den proces kan ikke være effektiv. Bivirkningerne af en vasektomi er begrænsede , og vasectomies påvirker ikke mandens hormoner eller sexlyst .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------