Position: sygdoms > 2 >

knæalloplastik behandlingsprocedurer

   Slidgigt eller en alvorlige skader på knæled er hvad der normalt berettiger en total knæalloplastik . Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons ( AAOS ) , over 500. 000 knæalloplastik operationer udføres årligt i USA . Efter knæoperationer , terapi og øvelser skal udføres nøje , så den fælles sortiment af motion kan vende tilbage til normal

Ganghjælpemidler


. Umiddelbart efter operationen vil lægen normalt anbefale at bruge ganghjælpemidler at hjælpe med at få en patient begiver sig igen . Krykker , rollatorer og andre hjælpemidler kan bruges til at hjælpe begynder at gå , og disse kan endda være nødvendigt for flere uger , når en patient kommer hjem .

Den vigtigste funktion af ganghjælpemidler som krykker eller vandrere er at lette det pres, der er placeret på det opererede knæ . Lægen vil anbefale en begrænset mængde pres på knæleddet for de første par uger efter operationen . følge sin ordre , eller du kan finde dig selv , der har mere vanskeligt end før operationen

Knee-Opretning Øvelser


Der er flere knæ terapi øvelser , der kan udføres , mens om vandret på en seng . Lige ben rejser kan ske ved at stramme lårmusklerne under forsøget på at rette knæet og derefter hæve benet flere inches ud af sengen og langsomt sænke den igen . Quadricep øvelser er gjort på samme måde bortset fra uden at hæve og sænke ben .

Knee forlængelse øvelser kan udføres ved først at lægge en lille rullet op håndklæde eller pude under anklen de benyttede lemmer . Spænd lårmusklerne , rette benet , og forsøger at bringe bagsiden af knæet ned til sengen overfladen helt og hold i 5 til 10 sekunder .

En lignende øvelse udføres ved at placere håndklæde eller en fuld-størrelse pude under knæet , så knæet er hævet cirka 30 til 40 grader . Fra denne position , så prøv at gradvist rette knæet og hold stillingen i 5 til 10 sekunder før du slapper af .

knæ bøje Øvelser


Knæ bøje øvelser er vigtige for at øge vifte af bevægelse efter knæoperationer . Det ultimative mål med knæ bøje øvelser og knæalloplastik terapi er at genvinde evnen til at bøje knæet i en 90- graders vinkel eller mere afhængigt af specifikke evner inden operationen .

En enkel knæ bøje øvelse kan udføres , mens liggende på sengen . Mens benet er lige ud foran kroppen , skal du skubbe foden tilbage mod bagdelen og samtidig øge vinklen på knæet . Hold denne stilling i et par sekunder og sænk derefter benet ; gøre flere gentagelser dagligt . Assisteret knæbøjninger kan også udføres på samme måde med hjælp fra et håndklæde trække knæet til gradvist at øge vifte af bevægelse .

knæ bøje øvelser kan også udføres , mens du sidder ved sengen eller på en stol ved hjælp af un-opererede ben for at hjælpe .

Walking Aktivitet

Det er vigtigt, at en knæ substitutionsterapi rutinemæssige omfatter daglige aktiviteter i de kommende uger og måneder efter operationen . Umiddelbart efter operation , begrænse mængden af gå udendørs og kun fokusere på knæ øvelser og gå aktivitet i huset for at give knæet og benet en chance for at helbrede . Som patient yderligere fremskridt i behandlingen , sætte mål er vigtige, såsom at gå rundt om blokken en gang om dagen eller ved at bruge trappen med succes.

varme og is

Både varme og is er vigtige for knæalloplastik behandlingsprocedurer . Is kan bruges til at nedsætte smerter og hævelse , at resultaterne fra kirurgi , samt fra enhver knæ eller ben øvelser , der udføres . Heat er også godt for at løsne musklerne op og kan anvendes lige før udfører dagligt knæ og ben terapi øvelser .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------