Position: sygdoms > 2 >

Hvad sker der hvis du mister din milt ?

  

Spleen Funktion


Milten er en knytnæve-formet organ , der er en vigtig del af immunsystemet . Det er beskyttet af den nederste del af dine ribben i venstre side af maven . Milt er en blod -filter , fjerner beskadigede eller syge celler fra blodet . Det skaber også lymfocytter , som er celler , der beskytter os mod infektioner . I tilfælde af store mængder blodtab , ekstra røde blodlegemer i milten butikker , der skal fordeles efter behov .

Spleen Fjernelse


Ifølge National Institutes of Health , fjernelse af milten finder sted, hvis det har været bristet grund af en skade , eller på grund af sygdom som seglcelle anæmi , eller på grund af en kræftsvulst . Det kan fjernes ved traditionelle kirurgiske metoder eller med mindre invasive laparoskopisk metode .

Konsekvenser


Når milten er fjernet , en vigtig del af immunsystemet er væk . Derfor , infektioner er mere udbredt end før skaden og fjernelse . Ifølge Institut for Kirurgisk pædagogik ved Orlando Regional Medical Center , patienter, som har haft deres milt fjernet muligvis booster vaccination mod lungebetændelse , hemophilus influenza type b ( Hib) , og meningitis . De kan også få ordineret et regime af antibiotika som en forebyggende foranstaltning mod infektion . Leveren overtager blodet filterfunktion , når milten er væk .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------