Position: sygdoms > 2 >

laproscopic vs åbne kolon kirurgi

   Flere forskellige årsager til kolon kirurgi , såsom kolon resektion , fjernelse af kræft polypper eller tarmobstruktion . For disse typer af kirurgi , kan en laparoskopisk ( minimalt invasiv ) eller mere traditionelle åben kirurgi skal anvendes

åben tilgang


Open kolon kirurgi er den mere traditionelle tilgang . Dette kræver længere snit skal foretages i maven til direkte visualisere og få adgang til tyktarmen .

Laparoskopisk metode


Den laparoskopisk eller minimalt invasive metode bruger små snit i at få adgang til tyktarmen . En lille tynd , rør med et kamera for enden kendt som en laparoskop bruges til at visualisere tyktarmen , og lange , tynde instrumenter indsættes i kroppen .

Laparoskopisk Fordele


Fordele ved minimalt invasiv kirurgi omfatter en kortere restitutionstid på grund af mindre incisioner for helbredelse , færre smerter og blodtab og et mindre ar bagefter .

Fordele ved åben kirurgi

Som den mere traditionelle tilgang, åben tilgang giver mulighed for større adgang til tyktarmen . Dette er en fordel , fordi nogle gange laparoskopisk kirurgi skal konverteres til at åbne kirurgi , når en kirurg kan ikke rigtigt nå det ramte område .

Resultater

Ifølge en marts 2009-rapporten blev offentliggjort i American Journal of Surgery , laparoskopisk og åben kirurgi tilgange til tyktarmen kirurgi ikke adskiller sig i form af resultater .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------