Position: sygdoms > 2 >

robotarm implantation eksperimenter

   Selv om vi ofte tænker på robot- proteser som arbejdet i science fiction , forsøg på robotarm implantater viser , at teknologien har levedygtighed , og kan snart give dem med begrænset brug af deres arme håber at en dag vinde tilbage nogle funktioner . Men den invasive procedurer robotarm implantat eksperimenter og deres succes gnister etisk debat om , hvordan man bruger denne nye teknologi

Historie


Forsøg på at give en hjerne -maskine-interface har stået på siden 1980'erne . Philip R. Kennedy pioner mange prototyper , som viste en vis succes i at tillade folk at bruge deres hjerner til at styre markører ved hjælp af elektroder fastgjort under huden , ifølge David pave af " Neurotech Business Report ".

Det første hændelse af et biologisk være kontrollerende en robotarm med en bred vifte af bevægelse med tanke opstod i oktober 2003 under vejledning af Miguel Nicolelis fra Duke University , ifølge en " Washington Post " artikel om monkey robotarm implantater af Rick Weiss og genoptrykt af Wireheading . com . Forskerne kørte ledninger fra abe hjerne til en robotarm , der har udført simple funktioner som er indehaver af en genstand .

Betydning


robotarm implantation eksperimenter bane vejen for mere menneskelige eksperimenter . Næsten alle eksperimenterende robotarme bruge aber til at teste nye funktioner og perfekt de metoder, der tillader robotarme til at læse elektriske impulser fra hjernen , ifølge en artikel om det første menneske robotarmen implantat af Mike Hanlon af GizMag . Food and Drug Administration kræver også dyreforsøg kontrollere sikkerheden for menneskers forsøg . Hvis det lykkes , robotarm implantat eksperimenter kan tillade dem med manglende arme for at genvinde nogle tabte funktioner , eller tilladt lammet patienter til kontrol robotarme med deres tanker .

Typer


Eksperimenter normalt indebære en faktisk robotarm som en protese , eller kontrollerer et robotarm fra en afstand , der normalt er knyttet til hjernen ved elektroderne . De fleste robotarm implantat forsøg er udført på aber ved hjælp af elektroder fastgjort til hjernen . I 2005 annoncerede Miguel Nicolelis fra Duke University hans intentioner om at blive den første person til at implantatet en arm ind i et menneske , der kontrolleres af en mikrochip i hjernen , så snart forsøg på aber er komplette .

Kritik

Vellykket menneskelige robotarm implantat eksperimenter , og al menneskelig-hjerne interface teknologi rejser nogle etiske spørgsmål , i henhold til en artikel om hjerne- menneskelige grænseflade og etik ved American Academy of Audiology . Nogle spekulerer på, om en person med robot lemmer betragtes som en " ren " menneskelig og ikke en hybrid . Uundgåeligt , kan nogle mennesker med sunde Arme ønsker robotarme , hvis implantatet giver betydelige fordele som øget styrke . Etik professor Jens Clausen fra University of Tübingen i Tübingen , Tyskland mener, at robotarme er simpelthen et værktøj, vi bruger , som en bil , og dermed perfekt etiske .

Potentielle

robotarm Implantatet eksperimenter kun synes at fortsætte med at blive bedre og mere egnet til humane kliniske forsøg . Siden 2007 har opfinderen Dean Kamen vises videoer af en robotarm eksperiment , der kommer meget tæt på de særlige kendetegn ved en rigtig arm . Kamen arm viser meget større følsomhed og funktionalitet end de fleste robotarm implantater , der normalt kun bevæge joysticks eller besidde små serier af bevægelse . Videoer endda vise armen picking up stykker papir og holde en vinglas , rapporter " Wired Magazine . "
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------