Position: sygdoms > 2 >

bivirkninger af uppp

   En af de mest almindelige og alvorlige søvnproblemer , der påvirker millioner af mennesker er obstruktiv søvnapnø . Obstruktiv søvnapnø forekommer , når en persons åndedræt afbrydes flere gange om natten , får ham til at snappe efter luft og røres fra hans søvn . Mens nogen kan udvikle symptomer på søvnapnø , de mennesker, der lider af det mest , er dem, der er ældre og dem, der er overvægtige , hedder det i Mayo Clinic . Der er flere forskellige typer af behandling for obstruktiv søvnapnø , men det primære kirurgiske mulighed kaldes en uvulopalatopharyngoplasty ( UPPP ) .

Oversigt over Kirurgi


Når du gennemgår en uvulopalatopharyngoplasty ( UPPP ) , vil en læge kirurgisk fjerne dele af det bløde væv findes på bagsiden af din hals . Det bløde væv er , hvad kollapser på toppen af din luftveje , som du sover , få dig til at have svært ved at trække vejret om natten , siger Mayo Clinic . Hvis du stadig har din mandler og polypper , kirurgen typisk vil fjerne disse. Der er en variation af UPPP , der bruger laser kirurgi for at opnå de samme mål , men er generelt fundet at være ikke så effektiv som den traditionelle kirurgi .

Short-Term Side Effects


Så snart uvulopalatopharyngoplasty er afsluttet , skal du følge med opsvinget vejledningen din læge giver dig . Den største bekymring for, at følger umiddelbart efter UPPP er ved at udvikle en infektion . For at minimere risikoen , anbefaler University of Maryland , at din kirurg give dig antibiotika før operationen for at hjælpe med at mindske odds for at fange en infektion . Du vil opleve en svækkelse i halsen , som kan være kompliceret , hvis du spiser væsker . Disse væsker kan potentielt løber ud i luftvejene i den såkaldte velopharyngeal insufficiens .

Long-Term Side Effects


Der er flere potentielle langsigtede bivirkninger fra undergår en uvulopalatopharyngoplasty der bør overvejes , før de har operationen færdig . University of Maryland siger, at du kan opleve varierende grader af ændringer i din stemme frekvens , på grund af fjernelse af væv fra indersiden af halsen . En anden bivirkning mulighed er at enten tabe eller have en ændret lugtesans . Endelig , efter University of Maryland , de mest bekymrende langsigtede bivirkning er , at du stadig vil lide under konsekvent eller sporadisk obstruktiv søvnapnø . Hvis dette er tilfældet , vil det være svært for andre behandlinger for at helbrede sygdommen , efter at du har UPPP kirurgi .

UPPP Indvirkning på Sleep Apnea

Ifølge University of Maryland , har uvulopalatopharyngoplasty ikke har en succesrate højere end 65 procent , og det forringer det lange løb . Efter en længere periode , falder den langsigtede succes rate på omkring 50 procent af alle patienter . På grund af dette , vil mange læger anbefaler denne operation hovedsageligt , hvis du har misdannede eller unormale blødt væv i halsen . Hvis du tilfældigvis lider af svær obstruktiv søvnapnø , er det sandsynligt, du bliver nødt til at fortsætte med at bruge en kontinuerlig positiv luftvejs tryk maskine ( CPAP ) selv efter UPPP er udført .

alternative muligheder

gennemgår en UPPP er ikke den eneste mulighed, hvis du lider af søvnapnø . Den mest udbredte anbefalede behandling er CPAP maskine , siger Mayo Clinic . Dette tvinger dit luftvejene for at holde åbent , når du sover , så du ikke lider af søvnapnø , når du bruger den . Andre muligheder omfatter Søjle mundtlige implantatet-bittesmå stænger sat i den bløde gane i halsen for at holde det i at kollapse under søvn . Endelig , hvis din obstruktiv søvnapnø er forårsaget af overvægt , så mister de overskydende pounds kan forbedre din søvn Apnea symptomer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------