Position: sygdoms > 2 >

hvad er fordelene ved laparoskopisk assisteret vaginal hysterektomi ?

   Hysterektomi kan udføres på to måder-via en abdominal snit , eller gennem skeden . Laparoskopisk Assisted Vaginal Hysterektomi ( LAVH ) bruger en teleskop-lignende enhed indsat gennem et lille snit i maven at gøre det muligt for lægen at se inde i kroppen under operationen

snit


Traditionelle abdominal hysterektomi kræver en 4 til 6 tommer snit i maven. LAVH bruger små snit i underlivet , hvilket øger healing og giver færre ardannelser .

Post-operative Recovery


LAVH har en kortere postoperativ genstartstid , fra så lidt som et par timer til en dag eller to . Det kan endda udføres på en ambulant basis . Abdominal hysterektomi kræver et hospitalsophold , som regel to til fire dage .

Komplikationer


En rapport offentliggjort i American Journal of Obstetrik og Gynækologi sammenlignet komplikationer satser for abdominal hysterektomi , vaginal hysterektomi og LAVH . Den komplikation sats i LAVH var 8 procent , sammenlignet med 27 procent for abdominal hysterektomi og 5 procent for vaginal hysterektomi .

Fuld tilbagebetaling

Fuld tilbagebetaling er normalt meget kortere efter LAVH end efter en abdominal hysterektomi . Du kan være i stand til at vende tilbage til arbejdet i så lidt som ¨¦n til to uger , sammenlignet med fire til seks uger for abdominalt hysterektomi .

Cost

Direkte hospital omkostninger er højere for LAVH end for traditionelle hysterektomi . Rapporten i American Journal of Obstetrik og Gynækologi , fandt imidlertid, at når den kortere restitutionstid og den lavere komplikationer blev overvejet, LAVH var en mere omkostningseffektiv metode .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------