Position: sygdoms > 3 >

er metastatisk brystkræft maligne ?

   Metastatisk brystkræft er ondartet , per definition . Evnen til at metastaserer , eller spredning, hele kroppen er et afgørende kendetegn ved en kræftcelle . Tumorer , der mangler evnen til at metastaserer er klassificeret som godartede og er ikke livstruende . Metastatisk brystkræft anses fremskreden sygdom

Hvad er malignitet ?


Tumorer eller unormale klynger af celler , der er klassificeret som enten godartet eller ondartet . Godartede svulster udgør få eller ingen sundhedsfare og ikke vokse eller sprede sig til andre organer . Maligne tumorer , dog er i stand til invaderer tilgrænsende væv eller spreder sig til organer i andre dele af kroppen . Alle maligne tumorer er kræft , og alle har mulighed for at metastaserer . Dog kan en tumor ondartet men måske ikke har spredt sig på det tidspunkt, den er opdaget .

Hvad er Metastase ?


Metastase er en væsentlig egenskab ved en kræftcelle . Hos normale raske celler , der udløser kemiske signaler vækst , deling og død . Kræftceller mangler disse mekanismer og vokse alt for store , kopiere alt for hurtigt , og de undlader at dø ud , akkumulere til at danne tumorer . Kræftceller mangler også en mekanisme , der standser væksten , når en nabo celle er stødt på . Kræftcellen fortsætter med at vokse og invadere raske celler og væv , ændre dens miljø kemisk for at tillade fortsat vækst og samtidig skabe sit eget netværk af blodkar til brændstof .

Hvordan virker Breast Cancer metastaserer ?


Teoretisk enhver kvinde har haft brystkræft , selv hvis de behandles med succes , har en risiko for kræft igen i samme bryst område eller i et andet organ . Brystkræft metastaserer når kræftceller afbryde fra tumor og ind i blodbanen eller lymfeknuder og transporteres rundt i kroppen . Hvis det metastaserer , brystkræft hyppigst spreder sig til underarmen lymfeknuder , knogler , lunge , lever eller hjerne . Metastaseret tumorer har ofte ingen symptomer , og de påvises gennem rutinemæssig røntgen eller andre prøver . Cellerne i det sekundære , metastaseret tumor svarer til cellerne i den oprindelige eller primære , tumor . Således er brystkræft , der har spredt til lungerne betragtes brystkræft og behandles som sådan . En patolog undersøger cellerne i sekundær tumor for at bestemme den primære kilde . Kræftformer , der starter i andre organer sjældent metastaserer til brystet .

Forebyggelse Metastase

Brystkræft kan metastaserer selvom bryst og lymfeknuder er fjernet i en radikal mastektomi . De kræftceller kan knække svulsten ved operation , eller de kan have migreret før tumoren blev opdaget . Risikoen for metastaser er større, hvis lymfeknuder er involveret , når den primære brystkræft tumor opdages , og hvis tumor er stor . Efter den primære tumor er behandlet med enten kirurgi ( mastektomi eller lumpektomi ) eller strålebehandling , er et kursus af adjuverende kemoterapi ofte gives for at fjerne de resterende cancerceller .

behandlingsmuligheder

Metastatisk brystkræft behandling afhænger af flere faktorer , herunder typen af den primære tumor ( dvs. om den primære brystkræft tumor var hormon-receptor-positive eller-negative ) , størrelse og placering af metastaseret tumor , den tidligere behandling , der anvendes på den primære tumor og kvindens alder og generelle sundhedstilstand . Typiske behandlinger for metastatisk brystkræft omfatter kemoterapi , strålebehandling , kirurgi , hormonterapi eller målrettet behandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------